KMF „Zlatar 033“ Nova Varoš  

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: Darija Petrović 

KMF „Zlatar 033“ je klub malog fudbala iz Nove Varoši. O uspesima i planovima kluba razgovarala sam sa Svetlanom Stojić, sekretarom kluba.

Darija Petrović: Za početak, da li nam možete napraviti retrospektivu 2022. godine? 

Svetlana Stojić: 2022. godina mogu reći da je bila veoma uspešna za KMF „Zlatar 033“. Najveći utisak su svakako MOSI koje su se održale u Novoj Varoši.

Kao domaćini, osvojili smo zlatnu medalju na radost publike, naših sugrađana i naravno igrača. Zašto spominjem MOSI i povezujem sa KMF „Zlatar 033“, iz razloga što su za naš grad igrali igrači upravo KMF Zlatara sa jednim igračem koji nije registrovan za naš klub, a naravno, iz našeg grada je. Što se tiče prvenstva, naš klub je ostvario dobar rezultat u veoma teškoj ligi. Ima 12 klubova koji igraju odličan futsal i mogu reći da su nijanse u pitanju, što se tiče kvaliteta klubova. Prvi deo takmičenja još nije završen, jer je takmičenje prekinuto zbog Svetskog prvenstva u fudbalu i nastavljamo sa takmičenjem u januaru.

D. P. : Da li ste zadovoljni rezultatima i plasmanom na kraju 2022. godine?
S. S. : Zadovoljni smo, ali uvek može bolje.
D. P. : Da li nam možete otkriti nešto više o KMF „Zlatar 033“?
S. S. : Klub je relativno mlad, osnovan je 2015. godine. Klub sada broji 22 registrovana igrača.
Za sve ove godine postojanja, kroz klub je prošlo preko 50igrača.

Mislim da je najbitnija stvar da smo mi kao jedna velika porodica, na terenu i van terena smo prvo prijatelji, pa posle igrači. Dobra atmosfera u klubu je i ključ uspeha.

D. P. : Da li ste učestvovali na nekim turnirima ili takmičenjima u 2022. godini iako jeste, kakve ste uspehe ostvarili?
S. S. : Osim MOSI, kao klub nismo učestvovali na turnirima, ali svakako, igrači KMF Zlatar 033 su učestvovali na mnogim turnirima, ne samo u našem gradu već i u okruženju. Učestvovali su na turniru u Višegradu i osvojili prvo mesto.

D. P. : Nova Varoš je mali grad, ali nosi epitet grada sporta. Da li imate podršku navijača i kakvi su im utisci o uspesima iz 2022. godine?
S. S. : Da, kako ja volim da kažem da je Nova Varoš grad malog fudbala, da se ne uvrede moje kolege iz drugih sportova. Sam Božićni turnir pokazuje koliko se voli mali fudbal kod nas, hala je prepuna sva tri dana, koliko traje turnir.
Naše utakmice su uvek posećene, publika dolazi da podrži naš klub u velikom broju, a mi se trudimo da im pružimo dobar futsal, ne pobedimo uvek, ali igrači daju sve od sebe i to publika prepoznaje.

 

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA NOVA VAROŠ