Kenijac Stenli Kipruto pobednik je ovogodišnjeg Svilajnačkog polumaratona !!!

09/10/2021

Svilajnac- Kenijac Stenli Kipruto pobednik je ovogodišnjeg Svilajnačkog polumaratona, na kome je i oborio dosadašnji rekord staze i 21 km istrčao za 1:08:50.Pobednički pehar i nagradu od 20.000 dinara za obaranje rekorda uručila mu je zamenik predsednika opštine Dragana Radević:

„Oko 600 trkača ukupno učestvovalo je na Svilajnačkom polumaratonu i Trci zadovoljstva u kojoj je najviše bilo naših sugrađana. Bilo je trkača iz cele Srbije, ali i inostarnstva, neki od njih imaju zaista zavidne rezultate , što samo potvrđuje da je Svilajnački maraton jedna priznata sportska manifestacija sa velikim potencijalom. Za to je zaslužna i dobra organizacija, kao i dobra staza, a Svilajnčani su se ponovo pokazali kao dobri domaćini koji neguju prave sportske vrednosti“ – izjavila je ona.Kipruto je rekao da mu se staza veoma dopala, kao i Svilajnac i atmosfera koja je vladala tokom polumaratona.Olivera Jevtić, jedna od najboljih maratonki Evrope svih vremena i učesnica na pet Olimpijadi, ove godine bila je zvanični promoter Svilajnačkog polumaratona:„Imala sam priliku da obiđem celu stazu i moram reći da je odlična za trčanje. Ove godine sam gost i promoter, a sledeće godine planiram i da učestvujem u trci. Svilajnčani su sjajni domaćini i sigurno ćemo se videti ponovo“ – izjavila je Olivera Jevtić na otvaranju manifestacije.


Drugoplasirani polumaratonac bio je Velimir Bojović, a treće mesto osvojio je Novica Stojanović. U ženskoj konkurenciji prva dama koja je istrčala polumaraton za 1:49:26 je Marijana Šljivić iz Paraćina, drugo mesto osvojila je Ana Marković iz AK „Duge staze“ Svilajnac, a treće mesto zauzela je Milena Mandić.Najbrže u trci zadovoljstva na 5 km, u ženskoj kategoriji bile su Jelena Vatković, Miljana Tujkić i trećeplasirana Teodora Radosavljević, a u muškoj pobednik je Uroš Maksimović, drugoplasirani je Miloš Veganović, a trećeplasirani Andrej Savić. Članovi atletskog kluba “Duge staze” bili su najbolji u štafetnoj trci, koja je ove godine po prvi put održana na Svilajnačkom polumaratonu, drugo mesto zauzela je ekipa „Štafeta mladosti“, a treće AK Topličanin Pks Balkan miks.

Više fotografija pogledajte na facebook stranici Opštine Svilajnac -klik OVDE.

SPORT VESTI GRADA SVILAJNAC