Kenijac Stenli Kipruto pobednik je ovogodišnjeg Svilajnačkog polumaratona

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: O.S /MEDIA PS

Kenijac Stenli Kipruto pobednik je ovogodišnjeg Svilajnačkog polumaratona, na kome je uspeo da obori dosadašnji rekord staze. On je 21 km istrčao za 1 sat i 7 minuta.

Drugoplasirani je Nenad Živković, a treće mesto osvojio je Gabriel Timis.
Kipruto je rekao da mu se staza veoma dopala, kao i Svilajnac i atmosfera koja je vladala tokom polumaratona.
Olivera Jevtić, jedna od najboljih maratonki Evrope svih vremena i učesnica na pet Olimpijadi, ove godine, po drugi put, bila je zvanični promoter Svilajnačkog polumaratona:
„Imala sam priliku da obiđem celu stazu i moram reći da je odlična za trčanje. Ove godine sam gost i promoter. Svilajnčani su sjajni domaćini i sigurno ćemo se videti ponovo“ – izjavila je Olivera Jevtić na otvaranju manifestacije.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Vladana Ćurčić, drugo mesto osvojila je Marija Ćosić, a treće Milena Simonović.
Najbrže u trci zadovoljstva na 5 km, u ženskoj kategoriji bile su Jelena Veličković, Milena Dimitrijević i trećeplasirana Teodora Radosavljević, a u muškoj pobednik je Borislav Jovanović, drugoplasirani je Anđelko Golubović, a trećeplasirani Zoran Stojanović.

5. SVILAJNAČKI POLUMARATON, na kome je učestvovalo oko 500 trkača, otvorio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović:

„Ovde su trkači iz cele Srbije, ali i inostranstva, neki od njih imaju zaista zavidne rezultate , što samo potvrđuje da je Svilajnački maraton jedna priznata sportska manifestacija sa tradicijom i velikim potencijalom“ – izjavio je on .
Svilajnački polumaraton organizuje AK „Duge staze“, a pokrovitelj je Opština Svilajnac. Podršku pružaju i Crveni krst Svilajnac, Dom zdravlja Svilajnac, Prirodnjački centar, Sportski savez opštine Svilajnac, brojni volonteri…
Hvala i svim građanima, koji su kao publika učestvovali u ovoj najvećoj sportskoj manifestaciji u Svilajncu i što smo se ponovo pokazali kao dobri domaćini koji neguju prave sportske vrednosti., rekao je predsenik opštine Svilajnac Predrag Milanović

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT VESTI GRADA SVILAJNAC