Kad igra reprezentacija to je dovoljno da narod dođe i podrži!!!

  • Izvor: novosti.rs

03/02/2018

Selektor teniske reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić rekao je večeras da rezultat od 3:0 za selekciju SAD u prvom kolu Dejvis kupa „malo surov“ i da je posle drugog dana mogao da bude 2:1 i 1:2.

trong>- Mogu da budem zadovoljan kako smo trenirali i kako su se igrači pripremili, ali rezultat nije bio kakav smo očekivali. Oni su dokazalil da su bolji u ovom trenutku – kazao je Zimonjić.

Teniska reprezentacija Srbije eliminisana je u prvom kolu Dejvis kupa, pošto je dubl Sjedinjenih Američkih Država danas u Nišu osvojio i treći, odlučujući bod. Stiv Džonson i Rajan Herison su u niškom „Čairu“ pobedili Nikolu Milojevića i Miljana Zekića sa 6:7, 6:2, 7:5, 6:4.

– Pohvalio bih i Milojevića i Zekića koji su danas prvi put igrali za reprezentaciju. Isto je bilo i sa Laslom koji je prvi put nastupio za reprezentaciju na domaćem terenu – kazao je Zimonjić.

On je naglasio da mora da pohvali Dušana Lajovića jer se uvek odazivao pozivu za reprezentaciju, čak i u situacijama kad mora da igra pod lekovima.

– Miljan Zekić je isto uradio, imao je problem sa leđima danas – dodao je Zimonjić.

On je kazao da će sutra biti odigran samo jedan meč, a šansu da prvi put odigra za reprezentaciju dobiće Peđa Krstin.

– Protiv kog god da igra biće to težak meč jer će protivnik biti u prvih 50 na svetu. Verujem da će našim igračima ovo biti podstrek za dalje treniranje, napredovanje i predstojeće turnire.

Po njegovim rečima, Srbiju u septembru očekuje veliki meč u plej-ofu, ali da će se tek videti kakav će žreb biti i da li će igrati u Srbiji.

On je rekao da ne bi ulazio u to što je hala „Čair“ bila prazna protekla dva dana i dodao da misli da karte nisu bile preskupe.

– Kad igra reprezentacija to je dovoljno da narod dođe i podrži. Ko će nastupiti, to nije bitno. Nastupaju igrači koji su na raspolaganju i koji su najbolji u tom trenutku – izjavio je Zimonjić.

Srpski teniser Nikola Milojević rekao je da je reprezentacija SAD zasluženo pobedila, ali da „nije bila tolika razlika, pogotovo u trećem setu gde se dosta stvari ‘lomilo'“.

– Sve u svemu, prikazali smo dobar tenis i dali smo sve od sebe – kazao je Milojević.

Srpski teniser Miljan Zekić rekao je da je srpski dubl imao dovoljno informacija o američkom, ali da je postojala velika razlika u rangu.

– Moj glavni udarac servis nije bio na nivou koji sam očekivao. Da sam na servisu bio dovoljno dobar kao obično, rezultat bi bio drugačiji – istakao je Zekić.

Selektor reprezentacije SAD Džon Kurijer rekao je da su sva tri meča bila teška.

– Vrlo lako je situacija mogla da bude obrnuta. Srećni smo što smo u četvrtfinalu – zaključio je Kurijer.

SPORT