Jedan od najuspešnijih sportista Smederevske Palanke Dejan Bojović imenovan za direktora seniorskih odbojkaških reprezentacija Srbije !!!

  • Izvor: TV Jasenica

08/06/2020

Smederevska Palanka-Bivši as i reprezentativac izabran od strane OSS. Jedan od najuspešnijih sportista Smederevske Palanke svih vremena i bivši reprezentativac Srbije Dejan Bojović(37) dobio je još jedno prizanje.


Naime, Odboijkaški savez Srbije ga je imenovao za direktora seniorskih reprezentacija Srbije. To će biti novi izazov za ovog Palančanina, koji je po završetku uspešne karijere bio na funkciji sportskog direktora Crvene zvezde.

Inače, Dejan Bojović je karijeru počeo u rodnoj Palanci, igrao je za Crvenu zvezdu, Vojvodinu i kao internacionalac u Italiji, Grčkoj i Japanu.


Sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore osvojio bronzanu medalju na EP 2005. i srebrnu medalju u Svetskoj ligi 2005, dok je sa selekcijom Srbije osvojio srebro u Svetskoj ligi 2008. Igrao je na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu (5. mesto) i Svetskom prvenstvu 2006. u Japanu (4. mesto). Dejan Bojović je više od 100 puta oblačio reprezentativni dres na zvaničnim i prijateljskim utakmicama.

SPORT SRBIJA GRADOVI