Gornji Milanovac posetila delegacija Sportskog saveza Srbije !!!

27/05/2020

U okviru redovnih obilazaka teritorijalnih sportskih saveza, Gornji Milanovac posetili su predsednik Sportskog saveza Srbije, olimpijski šampion u rvanju, Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković. Prilikom razgovora sa predsednikom opštine Gornji Milanovac, Dejanom Kovačevićem, glavni osvrt bio je na formiranju sportskog saveza u ovom gradu koji gotovo da nije ni funkcionisao u prethodne četiri godine.


“Ono što je danas ključna poruka sa ovog sastanka jeste obostrana želja opštine Gornji Milanovac i Sportskog saveza Srbije da se ponovo aktivira sportski savez ovde u Gornjem Milanovcu. U narednim danima ćemo se potruditi, tj. članovi Sportskog saveza Srbije će sve učiniti da se to odradi na najbolji mogući način, a mi ćemo im u tome pomoći kao što inače pomažemo sportskim kolektivima iz našeg grada”, pojasnio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.
Pored razgovora, delegacija je posetila i SRC „Breza“ gde je uručila poklone u vidu dresova i lopti, najmlađim sportskim kolektivima u Gornjem Milanovcu.
“Pre svega bih se zahvalio predsedniku opštine što nas je primio. Imali smo jedan sastanak na kome smo imali nameru da rešimo četvorogodišnji problem u funkcionisanju sportskog saveza u Gornjem Milanovcu. Uz pomoć dobre volje predsednika Kovačevića uspeli smo da donesemo neke odluke koje će vrlo brzo doneti napredak u sportskim oblastima u vašem gradu. Sportski savez Srbije je doneo tri kompleta dreseva i lopti rukometnom, košarkaškom i fudbalskom timu kao mali poklon i motiv za dalji napredak i vredne treninge. Ja verujem da će se problem formiranja sportskog saveza u Gornjem Milanovcu vrlo brzo rešiti i da će naša saradnja u godinama ispred nas samo napredovati”, kazao je predsednik Sportskog saveza Srbije i olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek.


“Želim da im se zahvalim na sportskoj opremi koju su doneli za naše mališane. To je jedan prelep gest, jer našim klubovima svakako treba pomoći, posebno dečijem i rekreativnom sportu, a to i jeste posao lokalne samouprave, a svakako negde i sportskog saveza”, iskreno je bio predsednik Kovačević.
Na kraju, predsednik Kovačević je izneo zaključak da će formiranje Sportskog saveza u Gornjem Milanovcu, višestruko koristiti razvoju sporta i napretku sportskih kolektiva:
“Opština Gornji Milanovac će pružiti punu podršku Sportskom savezu da u narednim danima formira sportski savez u našem gradu. Mi stojimo na raspolaganju i sa budžetom koji smo do sada imali prema klubovima, a od Sportskog saveza očekujemo smernice kako da u predstojećem period usmerimo novčana sredstva naših građana koja se usmeravaju u sport.”

SPORT SRBIJA GRADOVI