Fudbalska Srbija šokirana suđenjem Novice Anđelovskog!!!

  • Autor: Ljubica Sokić

31/10/2017

Povodom dešavanja na  utakmici 15.kola Super lige između FK Borac i FK Partizan čačanski superligas je izdao sledeće saopštenje: “Cela fudbalska Srbija je bila svedok perfidnog suđenja Novice Anđelovskog iz Kačareva koji je svojim odlukama direktno uticao na ishod utakmice protiv Partizana“.
Više od osamdeset minuta arbitar Anđelovski je utakmicu vodio po pravilima fudbalske igre, dozvolivši igračima oba tima da se fer i korektno bore za što bolji rezultat. Kada je uvideo da se naš tim, iako poslednjeplasirani na tabeli, hrabro odupire aktuelnom šampionu, preuzeo je stvar u svoje ruke. Olako je u 88.minutu pokazao na belu tačku, ali mu je očigledno naš golman Bajić poremetio planove. Stručni štabovi oba tima su od strane četvrtog sudije usmeno obavešteni da je drugo poluvreme produženo za četiri minuta. Kada je pomenuta nadoknada već odavno istekla, očigledan prekršaj gostujućeg igrača na 20 metara od gola Borca je preinačio u slobodan udarac za goste. Partizan je do pobedonosnog gola stigao na isteku sedmog minuta nadoknade, čime je u vodu bačen sav trud naših igrača kojima odajemo puno priznanje za vitešku borbu protiv renomiranog rivala. Time je sudija Anđelovski direktno skrojio rezultat, koji je svakako bio na štetu našeg kluba“, navedeno je u saopštenju.Borac je već nekoliko puta ove sezone bio oštećen, ali bez obzira što smo u nezavidnoj situaciji na tabeli nismo dizali glas. Jesmo trenutno poslednji, ali ne možemo dozvoliti da nam se oduzme pravo da se u svakoj utakmici časno i pošteno borimo za bodove koji nam znače spas. Ispadao je Borac u svojoj 91 godinu dugoj istoriji iz lige, ali uvek posle sportske borbe na terenu, čestitajući rivalima koji su bili bolji. Zbog svega toga tražimo od svih fudbalskih organa da se maksimalno potrude kako bi nastavak prvenstva protekao u regularnoj atmosferi. Ne upiremo prstom ni na koga, ali se jednostavno moramo braniti od anomalija koje su zahvatile naš fudbal. Ovoga puta je Anđelovski bio nemilosrdan egzekutor nečijih naredbi na štetu Borca. Klub ovako svetle i duge tradicije ne sme ostati nem, ali još jednom upozoravamo da je crvena lampica za uzbunu već pregrejana, ističu iz Borca. 

Borac već decenijama ima izuzetnu saradnju sa Fudbalskim savezom Srbije i s’pravom očekuje da će kuća fudbala preduzeti određene poteze i sankcionisati ovakve događaje. Upravo arbitraža Anđelovskog tera publiku sa stadiona i potire sve ono što se pozitivno dešava u srpskom fudbalu, a tu mislimo na plasman reprezentacije na Svetsko prvenstvo, ali i uspehe naša dva najveća kluba na međunarodnoj sceni.  „Borac će se i u nastavku sezone časno boriti za svaki bod, dok god postoji bilo kakva šansa da se izađe iz trenutne rezultatske krize. Na to nas jednostavno tera tradicija koje su gradile generacije čačanskih fudbalera, ali i generacije koje dolaze. Verujemo i nadamo se da će ovo biti poslednji put da se nakon jedne dobre i kvalitetne utakmice bavimo osobom, koja je očigledno zalutala na fudbalski teren“, zaključuju iz Borca. 

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT