Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je sa Velsom 1:1

11. јуна 2017.

Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je sa Velsom 1:1 (0:1) na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu u utakmici šestog kola Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje će se sledeće godine održati u Rusiji.

Gosti su poveli golom Arona Remzija u 35. minutu, a izjednačenje i bod „orlovima“ doneo je Aleksandar Mitrović u 73.

aša reprezentacija je zadržala prvo mesto na tabeli, koje deli sa Republikom Irskom, sa po 12 bodova, a slede ih Vels i Austrija sa po osam, Gruzija sa tri i Moldavija sa dva.

„Orlovi“ i njihovi navijači nadali su se celom plenu u meču sa oslabljenim Velšanima, koji su u Beograd došli bez najboleg igrača Gereta Bejla, ali i nekoliko drugih prvotimaca. Kako su se stvari odvijali, na kraju su svi u Srbiji zadovoljni i bodom.

Jeste ekipa koju je na teren poslao Slavoljub Muslin imala inicijativu sve vreme, ali uglavnom jalovu. O tome svedoči podatak da su „orlovi“ jedini šut u okvir gola uputili kada su izjednačili. Istina, imali su pre i posle toga još nekoliko šansi…

Mogu naši reprezentativci da se žale na suđenje Portugalca Manuela De Souze, koji je dosudio penal za Vels, pošto je Milivojević povukao Vouksa, ali na početku drugog poluvremena nije „uzvratio“ penalom na drugoj strani kada je Gantera pogodila lopta u ruku.

Da Srbi na tribinama „Marakane“ ipak ne odu tužni kući pobrinuli su se imenjaci iz napada – Mitrović i Prijović. 

Prijović je na debiju za reprezentaciju Srbije, nedugo pošto je ušao u igru, sjajno proigrao Mitrovića, koji je zatresao mrežu za eksploziju oduševljenja srpskih navijača. Ipak, više od toga „orlovi“ nisu mogli.

Sledeći meč „orlovi“ igraju 2. septembra kao domaćini protiv Moldavije, slede im onda gostovanja Irskoj i Austriji i na kraju duel sa Gruzijom kod kuće.

SPORT