FK „Morava“ iz Ribara kod Jagodine odnela pobedu u Voljavču !!!

  • Autor: MEDIA PS / Z.I.

23/03/2021

19. kolo prvenstva na Grbavici U Voljevču izmedju FK „Sloga“ Voljavče-FK „Morava“ Ribare donelo je jako uzbudljiv i sadržajan meč po jako hladnom vremenu.

Utakmica je odigrana u nedelju, 21. 3. 2021. godine od 15 sati. Tim Morave je na teren istrčao u formaciji 4-2-3-1. Delovalo je to sasvim korektno, disciplinovano, kompaktno, može se reći da je šef struke sve to lepo osmislio. Dobra igra i visok ritam koji su nametnuli donosi rezultat sredinom prvog dela igre, kada je Stanić iskosa sa levog boka utrčao i savladao čuvara mreže domaćeg sastava, gde su Ribarci, mora se priznati, imali i malo sreće.

Krajem prvog dela igre domaći tim je imao šansu da sa bele tačke poravna rezultat, ali se istakao čuvar mreže gostiju, Stanojević, koji je na ovom susretu fenomenalno branio. Na odmor između poluvremena Ribarci su otišli sa golom prednosti.

U drugom delu igre, u 60. minutu, desio se peh za tim gostiju, kada je Cvetković dobio drugi žuti i samim tim „pocrveneo“. Sa igračem manje na terenu branili su se i čekali šansu iz kontra napada.


Izmenama se došlo do neophodne svežine. U igru su ušli: Petrović, Filić i Menković. Domaćin je držao loptu i povremeno pretio, ali su gosti timskom igrom uspeli da anuliraju brojčanu nadmoć protivnika i sačuvaju mrežu.

Pečat na dobro izdanje tima Morave stavlja Milojević prelepim pogotkom u finišu susreta na asistenciju Nikolića, što je značilo mirnu luku za goste koji su meč rutinski priveli kraju. Suđenje na meču je bilo odlično, korektno, sa jasnim kriterijumom od prvog do poslednjeg minuta susreta. Ovo je, može se reći, pobeda tima u celini. Rezultat na poluvremenu je bio 0-1, a na kraju su pobedu odneli gosti iz Ribara rezultatom 0-2.

Agilna uprava FK Morava priredila je iznenađenje za igrače po povratku u Ribare: pobeda je proslavljena u odličnom raspoloženju u prostorijama kluba.

„Momci su zavredeli svaku pohvalu.Hvala domaćem timu na srdačnom prijemu, fer i korektnoj igri. Želimo im svu sreću u nastavku takmičenja.
Hvala navijačima koji su krenuli sa nama put Voljevča na podršci, fer i korektnom navijanju.
Pred nama je nova radna nedelja. Sledećeg vikenda očekuje nas susret sa FK „Mladost“ iz Jovca.
Nastojaćemo da marljivo radimo i svaki sledeći meč odigramo što bolje znamo i umemo,“rekao je trener Ilić za naš portal.

SPORT VESTI GRADA JAGODINA