FK Barselona pokreće operaciju “Egzodus“

18. јуна 2017.

Katalonci pred sobom imaju teško leto u kom moraju da ispeglaju neke ranije greške.

Fudbalski klub Barselona pokreće operaciju “Egzodus“, odnosno rasprodaju svih nepotrebnih igrača i onih bez kojih će pregurati i od njihove prodaje zaraditi za željena pojačanja.
Što se tiče pojačanja, Barsina računica je jasna, potrebno je 200 miliona evra za dolazak tri pojačanja, Marka Veratija, Ektora Beljerina i Osmana Dembelea.

Verati je poručio upravi da želi samo u Barsu i spreman je da ide do kraja, Beljerin čeka rasplet situacije na EP za mlade, a i Osman Dembele nije previše oduševljen situacijom u Borusiji Dortmund posle odlaska Tomasa Tuhela.

pak, Barsi će biti veliki problem činjenica da pre toga mora da se otarasi desetorice igrača i njihovih plata.

Novi trener Ernesto Valverde je saopštio upravi kluba da će pružiti šansu Andreu Gomešu i Paku Alkaseru koji nisu opravdali uloženih 65 miliona evra prošlog leta.

Ipak, na listi za odstrel su – Žeremi Matje, Aleiš Vidal, Rafinja, Arda Turan i Lukas Dinj, kao i petorica igrača koji se vraćaju sa pozajmica – Tomas Vermalen, Serhi Samper, Daglas Pereira, Munir El Hadadi i Kristijan Teljo.

Barsa najveći deo novca može da zaradi od prodaja Turana i Rafinje od kojih planira minimalne prihode od 50, 55 miliona evra, ali ne treba zaboraviti da bi klub rasteretio kasu visokim primanjima desetorice igrača.

Međutim, za Barsu je sada i problem što sportski direktor Robert Fernandes ne može lako da pronađe zainteresovane klubove za većinu igrača, odnosno one koji bi zadovoljili obeštećenja koja potražuju Katalonci.

Videćemo koga će se Barsa odreći, koliko novca će zaraditi, a potom i ono najteže, da li će uspeti da dovede svu trojicu igrača koje želi Ernesto Valverde.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT