FILIP Krajinović je u polufinalu mastersa u Parizu!!!

  • Izvor: novosti.rs

04/11/2017

Srpski teniser će od ponedeljka biti 43. na svetu i „drugi srpski reket“, što je neverovatan uspeh, s obzirom na podatak da je godinu počeo kao 254. teniser sveta

FILIP Krajinović je u polufinalu mastersa u Parizu (fond od 4.273.775 evra)! Uz veliku pomoć prvog reketa sveta Rafaela Nadala, koji mu je zbog povrede kolena predao meč četvrtfinala, srpski as je pomerio granice najvećeg uspeha u dosadašnjoj karijeri. Priliku da ode korak dalje i plasira se u prvo ATP finale imaće danas u meču protiv Amerikanca Džona Iznera, koji je izbacio Huana Martina del Potra sa 2:1 (6:4, 6:7, 6:4).

Nadal je odluku o predaji saopštio na vanrednoj konferenciji nekoliko sati pre planiranog početka meča.

– Moram da se povučem. To je veoma teška odluka, naročito kada se uzme u obzir činjenica da je u pitanju završnica turnira, i to u Parizu, koji mi je veoma drag. Tužna situacija, ali dao sam sve od sebe, probao da idem do kraja, ni tretman koji sam imao veče pre meča, a ni ovaj na dan meča nisu pomogli. Žao mi je zbog navijača i organizatora, u Parizu sam se osećao kao kod kuće.

Španac je ostavio otvoreno pitanje o nastupu na završnom turniru.

– Ovo ne znači definitivno da neću igrati u Londonu.

Nadal je predajom „pogurao“ Krajinovića do 43. pozicije na ATP listi, što je neverovatan uspeh, s obzirom na podatak da je godinu počeo kao 254. teniser sveta.

Protiv Amerikanca s kojim se sastao samo jednom, i to na čelindžeru 2008. kada je izgubio, ima šansu za još veći skok na teniskoj letvici. Jedno je sigurno, bez obzira na rasplet takmičenje u Gradu svetlosti, Filip će od ponedeljka definitivno dobiti zvanje drugog reketa Srbije.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT