Engleska je savladala Švedsku 2:0-Hrvatska posle boljeg izvođenja penala bolja od Rusije !!!

07/07/2018

U subotu su na Svetskom prvenstvu u Rusiji na programu bila dva četvrtfinalna meča – u popodnevnom terminu Engleska je savladala Švedsku 2:0, dok je Hrvatska posle boljeg izvođenja penala bila bolja od Rusije

to: pixabay-ilustracija

Završila se četvrtfinalna faza Mundijala u Rusiji. Francuska i Belgija čine prvi polufinalni par, a u drugom 11. jula snage će odmeriti Engleska i Hrvatska.

„Gordi Albion” je opravdao ulogu favorita i u borbi za polufinale savladao je Švedsku 2:0 (1:0). Na „Kosmos areni“ Engleze su među najbolja četiri tima Mundijala u Rusiji odveli Megvajer, golom u 30. minutu i Dele Ali, koji je mrežu Šveđana zatresao u 58. minutu meča. Tek posle toga reprezentativci Švedkse su krenuli nešto angažovanije ka golu rivala, ali je tamo briljirao Pikford, koji je sve pokušaje Šveđana uspešno neutralisao.

U drugom današnjm četvrtfinalu viđena je velika drama pa su penali odlučivali o putniku u polufinale. Posle 90 minuta bilo je 1:1, nakon 120. minuta 2-2 da bi se prišlo izvođenju jedanaesteraca. A tamo su Hrvati imali više sreće i rezultatom 4:3 prošli dalje. Jedino je Kovačić bio neprecizan u redovima pobednika, dok su kod poraženih Smolov i Fernandez tragičari. Hrvatska ide u polufinale kao 1998. godine u Francuskoj, a Rusija završava takmičenje.

HRVATI MILjENICI SREĆE

Smolov izvodi prvi penal i odmah Subašić brani. Brozović pogađa za prednost Hrvatske. Džagoev vraća nadu za Rusiju. Akinfejev brani Kovačiću. Fernandez promašuje kompletan gol. Modrić uz dosta sreće kažnjava i opet “vatreni” u prednosti. Ignjaševič vara Subašića. Vida dovodi “vatrene” na korak od polufinala. Kuzajev pogađa i Rakitić za radost Hrvatske.

SPORT