Dan koji će Laslu ostati urezan u sećanje!!!

  • Izvor: novosti.rs

24/02/2019

Prva titula u karijeri, osmeh, sreća i onda suze. Tako je izgledalo finale turnira u Rio de Žaneiru. Laslo Đere je posle velike borbe pobedio Feliksa Ožea-Alijasima (Kanada) i došao do trofeja.

style=“text-align: center;“>foto printscreen youtube

Međutim, kada je u ruke dobio mikrofon i kada se, kako to obično biva, zahvalio organizatorima, sponzorima, skupljačima loptica usledio je govor iz srca. Sa posebnom posvetom. Za roditelje koji su umrli od raka.

– Trofej posvećujem njima. Majka je preminula pre sedam godina. Oca sam izgubio pre nekoliko meseci. Oni su imali najveći uticaj na mene, zbog njih sam ovde. Nadam se da me gledaju – počeo je Laslo pokušavajući da zadrži suze.

Publika je to prepoznala, svi su ustali, aplaudirali, pružili mu podršku, ali ni oni, kao ni sam Đere nisu uspeli da izdrže. Suze su krenule… Uspeo je da smogne dovoljno snage da nastavi.

– Zahvalan sam mlađoj sestri koja je kod kuće, ona mi je velika podrška i zahvalan sam što je imam. Hvala i mojoj devojci koja je bila sa mnom u najtežim trenucima. Naravno, hvala vama na tribinama koji ste me bodrili.

Dobio je gromoglasan aplauz, a onda je legendarni Gustavo Kuerten prišao da mu preda i pehar. Posle ceremonije je i sam Guga, nekada prvi reket planete, prišao Đereu da mu još jednom čestita.

Dan koji će Laslu ostati urezan u sećanje…

SPORT