CRVENO I CRNO BELI večeras ponovo na međunarodnoj sceni!!

 

  • Izvor: kurir.rs

28/09/2017

Zvezda u paklu Kelna gostuje istoimenom klubu (19.00), Partizan u tišini Humske dočekuje kijevski Dinamo (21.05)

željom da ostvare prve pobede u grupnoj fazi Lige Evrope, Zvezda od 19 časova izlazi na megdan Kelnu u Nemačkoj, a Partizan od 21.05 dočekuje kijevski Dinamo pred praznim tribinama stadiona u Humskoj.

Crveno-beli su u dobroj atmosferi otputovali u Keln, gde će imati podršku i legendarnog Dragana Džajića, kojeg smo juče zatekli na aerodromu.

– Sviđa mi se ovaj tim i ima prostora da bude još bolji, s obzirom na veliki broj novih igrača. Ušlo se u Ligu Evrope, igra se dobro u prvenstvu, ali uvek treba biti na zemlji. Ovo je Zvezda, a turbulencije nisu iste ovde i u nekom drugom klubu – istakao je Džajić uz konstataciju da Zvezda treba da igra bez opterećenja:

– Nema razloga za opterećenje, momci treba da izađu i odigraju meč na dobrom terenu, pa šta bude. Velika je razlika u kvalitetu dve lige, ali uvek sve zavisi od terena. Nadam se dobrom rezultatu. Ovo je jedan novi početak za Zvezdu – dodao je Džaja.

I u taboru Partizana vlada optimistička atmosfera, bez obzira na to što se ne oseća navijačka groznica, jer će se meč s Ukrajincima igrati pred praznim tribinama, u skladu sa kaznom UEFA.

– Pred nama je novi izazov u Evropi. Nažalost, nećemo imati podršku svojih navijača, ali ćemo dati sve od sebe da ih obradujemo kraj TV ekrana. Dinamo dobro igra u Ukrajini, ali i mi se pitamo – istakao je trener crno-belih Miroslav Đukić i još jednom se osvrnuo na prazne tribine:

– To su čudne utakmice, videli smo protiv Videotona da je to sablasna atmosfera. Međutim, šta je tu je. Moramo da odigramo još tu jednu i nadam se da će to biti poslednja koju ćemo igrati pred praznim tribinama, da ćemo naučiti lekciju i da se takve stvari više neće dešavati. Moramo da se priviknemo na taj ambijent i da osvojimo tri boda – rekao je Đukić.

Podrška za Borjana

SNEŽANA TALIJA

Pored Džajića, sa Zvezdom u Keln otputovala su još dvojica legendarnih kapitena – Vladimir Petrović Pižon i Boško Đurovski. A dan ranije put Nemačke je otišla i Snežana Filipović Borjan, koja se pokazala kao talija za supruga Milana na svim gostovanjima Crvene zvezde.
Inače, Borjan prolazi granicu bola u želji da brani večeras, prvi put posle neugodne povrede ruke.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT