Crvena zvezda sa igračem manjena terenu izborila nerešeno 2:2 protiv Milana !!!

18/02/2021

Zvezda sa igračem manje stigla do remija u odličnoj utakmici sa Milanom ! Zvezda sa igračem manje stigla do remija u odličnoj utakmici sa Milanom! U prvoj utakmici 1/16 finala Lige Evrope, Crvena zvezda je večeras na “Rajku Mitiću“, bez prisustva publike, remizirala sa Milanom – 2:2. 


Od samog početka meča bilo je zanimljivih dešavanja na terenu, za početak pred golom Crvebe zvezde. U šestom minutu prvi poništen gol Milana, jer je Kastiljeho bio u ofsajdu pre nego što je izbio sam pred Borjana i savladao ga, a šest minuta kasnije Zvezdina mreža se i drugi put zatresla i opet gol nije bio priznat.

Ovoga puta je Teo Ernandes sa četiri metra sproveo loptu u mrežu posle centaršuta Kalulua sa desne strane, ali posle intervencije iz VAR sobe, dosuđeno je igranje rukom fudbalera Milana.

U međuvremenu je pripretio i Rebić, kada je Borjan izbio loptu u korner, ali se Zvezda potom polako oslobađala pritiska i postajala sve opasnija na suprotnoj strani terena.


Pretili su Kanga, Ben, ali najviše Mirko Ivanić, koji je u 20. minutu imao sjajnu šansu za izjednačenje, ali iskosa sa desne strane nije uspeo da savlada Donarumu, koji je istrčao i “skratio ugao“. Potom je pokušao i sa dvadesetak metara, kada je golman Milana još jednom odlično intervenisao.

Milan je od 39. minuta ostao bez povređenog Benasera koga je zamenio Tonali, a samo tri minuta kasnije gosti su poveli. Kastiljeho je sa desne strane pored Degeneka ubacio loptu u peterac, gde nespretno interveniše Pankov i umesto u korner, loptu šalje u Borjanovu mrežu – 0:1.

Iako je finiš prvog poluvremenba bio bolan za Zvezdu, crveno-beli su odlično započeli drugo. Najpre dobra prilika za Bena, koji je suviše zakomplikovao sa šutem, a onda u 52. minutu – penal za Zvezdu!

Bila je to akcija Ivanić-Falćineli, a kapiten Milana Romanjoli igra rukom u svom kaznenom prostoru i sudija Sidiropulos bez dileme pokazuje na belu tačku.

Kanga je preuzeo odgovornost i snažnim i preciznim udarcem pogodio donji desni ugao Donaruminog gola, iako je golman Milana dobro procenio stranu – 1:1.

Međutim, ovaj rezultat je samo sedam minuta ostao na snazi, a onda Pankov potvrđuje ulogu tragičara ovog meča. Posle autogola skrivio je i penal nad Teom Ernandesom, koji i izvodi penal, i to precizno za 1:2 na semaforu.

Pokušao je Dejan Stanković uvođenjem Falka i Gajića umsto Bena i Gobeljića da unese novu energiju u igru svog tima, ali sve to pada u vodu od 77. minuta, kada Zvezda ostaje bez isključenog Rodića zbog drugog žutog kartona, prenosi portal sportske.net

Ili je to tako samo izgledalo.

Zvezda se nije predavala, a u nadoknadi vremena Milan Pavkov posle kornera postiže prelep gol glavom za izjednačenje na 2:2.

Revanš je za sedam dana na “San Siru“.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Pankov, Milunović, Degenek – Gobeljić (od 74. Gajić), Kanga, Petrović (od 80. Sanogo), Rodić – Ben (od 62. Falko), Ivanić (od 80. Bakajoko) – Falćineli (od 80. Pavkov).

MILAN: Đ. Donaruma – Kalulu, Tomori, Romanjoli, Ernandez (od 78. Dalot) – Krunić, Benaser (od 39. Tonali), Meite – Kastiljeho, Mandžukić (od 82. Čalhanoglu), Rebić (od 46. Leao).

SPORT