Čačak se kandiduje za organizovanje Evropskog prvenstva u fitnesu za mlađe kategorije !!!

  • Autor: Ljubica Sokić

13/02/2019

BEOGRAD/ČAČAK (MNA) – Vlada Srbije na današnjoj sednici dala je saglasnost Savezu Srbije za bodi bilding, fitnes, bodi fitnes i aerobik iz Beograda da se kandiduje za organizovanje Evropskog prvenstva u fitnesu za mlađe kategorije, koje bi se ove godine održalo u Čačku.

trong>Vlada je usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji.

Usvajanjem ovih izmena stvoriće se uslovi za bržu i efikasniju realizaciju infrastrukturnih projekata koji su od značaja za Republiku Srbiju, pre svega u fazi pripreme za izgradnju novih auto-puteva i modernizaciju pruga.

Kako je navedeno, predložene izmene zakona omogućiće da se rešavanje imovinsko-pravnih odnosa i otklanjanje problema na koje se naiđe u procesu ekproprijacije, koji je dugotrajan za linijske infrastrukturne objekte (puteve, pruge), odvija uporedo sa izvođenjem radova.

Na taj način će se omogućiti brže izdavanje građevinske dozvole, ne narušavajući prava vlasnika nepokretnosti koja su predmet eksproprijacije.

Usvajanje izmena zakona značajno je zbog ubrzavanja realizacije projekata iz novog investicionog ciklusa, čija je ukupna vrednost veća od pet milijardi evra.

Novi investicioni ciklus, između ostalog, obuhvata projekte u drumskom i železničkom saobraćaju, kao što su izgradnja auto-puta Preljina – Požega, Moravskog koridora (auto-put Pojate-Preljina), auto-puta Beograd – Sarajevo, auto-puta i brze saobraćajnice Ruma–Šabac-Loznica, kao i izgradnju brze pruge Beograd – Budimpešta, rekonstrukciju pruge Niš – Dimitrovgrad.

Članovi vlade dali su saglasnost Veslačkom savezu Srbije da se kandiduje za organizovanje Juniorskog evropskog prvenstva u veslanju, koje bi se održalo 2020. godine u Beogradu.

Vlada je takođe dala saglasnost Veslačkom savezu Srbije na kandidaturu za organizovanje Svetskog prvenstva u veslanju, koje bi se održalo 2023. godine u Beogradu.

SPORT VESTI GRADA ČAČAK