Budžet Partizana nije trećina godišnjih primanja Kristijana Ronalda!!

29/11/2017

I šta je realno očekivati od Partizana na osnovu toga?

Posle plasmana Partizana u “evropsko proleće“, sportski direktor crno-belih Ivica Iliev je sve interesantniji medijima.

Naš budžet nije trećina godišnjih primanja Kristijana Ronalda. Samo njegovih primanja! Velika je tu razlika, ceo svet igra fudbal i ako ne ulažete, ne možete da to ispratte.

Ali, čak i ta ulaganja, koliko god nama izgledala velika, za Evropu su smešna“, izjavio je Iliev.

Što se tiče pomenutog Sume, Iliev je istakao da će crno-beli iz cele priče izvući pouke kako im se slične greške ne bi dešavale.

“Jednostavno smo hteli da pokažemo i našim navijačima i Evropi kojim putem ide Partizan. Taj novac je veliki za naše uslove, ali ponovo se pokazalo da ne igra novac, nego igrači. Većina igrača od kad sam direktor došla je za skromne uslove i napravili su velike stvari.

S druge strane, doveli smo igrača koji je pravio ozbiljnu razliku, ali se još nije uklopio u naš sistem. Mnogo toga smo prošli, naučili i iz svega izlazimo jači“, poručio je Iliev.

Ovih dana govorio je i za “Al Džaziru Balkans“ i još jednom izrazio veliko zadovoljstvo zbog istorijskog uspeha, ali i naglasio da nema vremena za uživanje, da dolaze novi izazovi i da svaki kiks, kao onaj proteklog vikenda protiv Spartaka “izaziva nelagodu“.

Partizan na osnovu ostvarenih rezultata u Ligi Evrope ove sezone može da računa na višemilionsku zaradu, uskoro će i zimski prelazni rok, a navijači se pitaju koliko će klub iz Humske sada uložiti u pojačanja, imajući u vidu neprijatno iskustvo sa Sumom.

“Na žalost, novac nije toliko bitan. Ustvari, bitan je, ali na našem nivou nije velika razlika da li platite igrača pola miliona, milion ili milion i po. To su sve igrači sličnih kvaliteta.

Razliku prave ovi veliki gde su transferi po 20,30, 50, sada idemo i preko 100 miliona evra.

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT