BOLNICA na ATP turu polako se zatvara, a prvi test za povratnike biće „Mubadala open“ u Abu Dabiju !!

 

16/12/2017

Četvorica tenisera koji su kuburili sa povredama idu na egzibiciju u Abu Dabiju. Pored Đokovića, Nadala i Raonića, stiže i Vavrinka posle dve operacije kolena

LNICA na ATP turu polako se zatvara, a prvi test za povratnike biće „Mubadala open“ u Abu Dabiju (28-30. decembar). Na egzibiciju u Emiratima stižu četvorica igrača koji su propustila ceo ili veći deo drugog dela sezona zbog povreda.

Đoković nije igrao od Vimbldona zbog problema sa laktom, Nadal je u samoj završnici godine poklekao, Raonić je odigrao samo dva meča od Montreala početkom avgusta, a najgore je prošao Stan Vavrinka, koji je morao na dve operacije kolena.

– Period od poslednjih pet meseci mi je bio najteži u životu. Morao sam da koristim štake osam nedelja. Ali, u Abu Dabiju ću imati odličnu proveru pred prvi grend slem, jer nikad jača konkurencija nije bila na ovom turniru – naglasio je Vavrinka.

Stan je opstao u top-tenu, iako je pauzirao od Vimbldona (deveto mesto), ali je veliko pitanje koliko će biti spreman za Melburn. Đoković je pao na 12. poziciju i probaće kroz egzibiciju i pripremni turnir u Dohi (2-7. januar) da podigne formu za prvi grend slem.

Nadal je osvojio dva od četiri grend slema ove sezone, ali je dosta oscilirao u završnici godine. Ipak, uspeo je da istrči do prve pozicije i sa rovitim kolenima. U polufinalu Abu Dabija čeka pobednika duela Vavrinka – Busta, a potencijalni rival u finalu biće mu Đoković, koji se prethodno sastaje sa boljim iz meča Tim – Raonić.

RASPORED

28. decembar

S. Vavrinka – P. Busta

D. Tim – M. Raonić

29. decembar

R. Nadal – Vavrinka/Busta

N. Đoković – Tim/Raonić

30. decembar

Finale i za 3. mesto

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT