Amela Terzić i Kenijac Džo Maina Mvantu pobednici su 72. ulične trke u Ćupriji-„Memorijal Aleksandar Petrović“!!!

 

  • media-ps.rs/S.P.

13/10/2017

Ćuprija- Šampionka Srbije Amela Terzić iz Novog Pazara i Džo Maina Mvantu iz Kenije, pobednici su 72. ulične trke koja je  juče(12-10-2017) održana u Ćupriji, inače najstarije  ulične trke u Evropi..

ime, reč je o glavnoj trci   seniora i seniorki na 3.000 metara, u kojoj je učestvovalo 25 takmičara, 16 muških i devet žena, a svi su  zajedno su trčali i žene i muškarci.

Veliki broj medalja osvojili su atletičari Novog Pazara, ali je dosta medalja otišlo i u Niš, Beograd, Užice, Prilužje,  Zaječar, Požarevac Rašku, Kosovsku Mitrovicu, Ćupriju, Smederevo, Smederevsku Palanku, Gadžin Han..

Na ovoj sportskoj manifestaciji bilo je 13 trka, a počelo je od predškolskog uzrasta, koji su mališani trčali na 150 metara, a velika borba se vodila i među starijim juniorkama na 1200 i starijim juniorima na 1500 metara….

U prisustvu brojnih poznatih asova jugoslovenske i  srpske atletike kao što su Vera Nikolić, Dane Korica, Mirko Vujaklija, Đani Kovač,  Dragan Zdravković, kao i proslavljeni as u stonom tenisu Dragutin Šurbek, predsednik opstine Ćuprija Ninoslav Erić otvorio je  72. uličnu trku i najavio skori  početak izgradnje atletskog stadiona i dvorane..

[crellyslider alias=“suncica“]

Uz atletičare Srbije, u trkama su još učestovali takmičari iz bivših jugosovenskih republika Slovenije, Makedonije, BiH,  Hrvatske ali I iz Madjarske Kenije, Ukrajine..

U svim trkama trčalo je oko 450 takmičara   proceni organizatora.

O ovom tradicionalnom sportskom dogadjaju preneo je veliki broj medjia  ali u malom  broju njih je pomenuo da je trka u čast  proslaveljenog  atletskog trenera i tvorca mnogih vrhunskih atletičara  Aleksandra Petrovića po kome i ova trka nosi naziv  „Memorijal Aleksandar Petrović“..                 

Čitav svoj radni vek Aleksandar Petrovićposvetio je atletici i pronalaženju njenih talenata. Po profesiji bio je profesor geografije, ali je uprkos tome njegova najveća ljubav bila atletska staza.

Zahvaljujući njemu preko 50 atletičara Ćuprije nosili su grb naše zemlje širom sveta i osvajali mnoge medalje na velikim takmičenjima.

Pokrovitelj ove 72. ulične trke koja nosi naziv “Memorijal Aleksandar Petrović” je opštine Ćuprija, a organizatori su Sportski savez Ćuprije i omladinski atletski klub “Morava”

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT VESTI GRADA ĆUPRIJA