Ako dozvoli epidemiološka situacija atletski stadion u Ćupriji za nacionalna i svetska takmičenja biće svečano otvoren u maju !!!

  • Autor: O.Ć/ MEDIA PS

12/03/2021

Ćuprija- Atletski stadion u Ćupriji za nacionalna i svetska takmičenja biće svečano otvoren u maju, ako to dozvoli epidemiološka situacija, potvrdio je nedavno TANJUG-u predsednik Sportskog saveza Ćuprije i srpska atletska legenda Dragan Zdravković.


Foto: cuprija.rs

Što se tiče starosne strukture obolelih, dr Đorđević kaže da su to u najvećem broju radno sposobni ljudi, te da je sve manji broj građana starijih od 70 godina. Svi pacijenti koji imaju respiratorne smetnje i druge simptome koji mogu ukazivati na kovid-19 treba da se jave u kovid ambulantu, radi obaveznog pregleda i dijagnostike.

„Na ulazu u Službu za zdravstvenu zaštitu odraslih obavezno se vrši trijaža i onda neko od medicinskog osobalja sve pacijente koji imaju simptome u vidu kašlja, gušenja, bola u grlu i povišene temperature uputi na pregled u kovid ambulantu. „

Sa nalazom iz kovid ambulante pacijent se vraća kod nas kako bi izabrani lekar nadalje sproveo utvrđenu proceduru, a sve u cilju da se spreči mešanje kovid suspektnih i pacijenata koji imaju neku drugu infekciju.

Na stazi još od prošle godine treniraju atletičari OAK „Morava“, a na fudbalskom terenu, u sklopu kompleksa, utakmice već igra ćuprijska „Morava“, stoji na sajtu opštine- cuprija.rs.

Podsetimo, radove na ovom sportskom objektu izvela je firma „Bauvezen“ iz Lazarevca. Stadion sada ima osam traka na poliuretanskoj stazi, podlozi za sve vremenske uslove, izgrađenoj od specijalnog crvenog poliuretana na asfaltu otpornom na habanje, temperaturne oscilacije, sprinterice i UV zračenja.


Na južnoj tribini postavljeno je 2.000 stolica u crvenoj boji, prošaranih plavima sa natpisom – Ćuprija.

Stadion je tek deo budućeg atletskog kompleksa sa dvoranom, čiji početak izgradnje takođe zavisi od epidemiološke situacije, i ukoliko ne dođe do promene kalendara takmičenja, ovaj sportski kompleks će da bude baza za pripreme svetskih atletičara 2022. godine, za kada je u Srbiji predviđeno održavanje Svetskog prvenstva u atletici.

SPORT VESTI GRADA ĆUPRIJA