73.Ulična trka-Memorijal Aca Petrović- tradicionalno istrčana u Ćupriji !!!

  • Autor, foto: Ž.Prokić

18/09/2018

[views]

Ćuprija-TRADICIONALNA, ulična trka koja se održava svake godine u vreme kada je Dan opštine, trčana je i ove godine.

trong>Trci je prisustvovao veliki broj građana. Održane su trke kako seniora, tako i juniora.

Samoj manifestaciji je prisustvovao veliki broj svetski priznatih atletičara, među kojima smo zapazili Dragana Zdravkovića, Veru Nikolić, Daneta Koricu, kao i Dragutina Topića i Elzana Bibića, koji je ujedno bio i pobednik ove 73. Ulične trke, najstarije u Evropi.

Elzan Bibić je trku seniora na 3000 metara istrčao za 10.06 minuta i tim odneo zlatnu medalju.

Takođe su trčane trke i predškolaca, školaraca, juniora, koje su bile veoma interesantne i pune neizvesnosti do samog kraja.

U trkama su učestvovali atletičari iz svih republika bivše Jugoslavije, kao i Bugarske, zatim Kenije….a pored čuprijskih atletičara, bilo je sportista i i Novog Pazara, Beograda , Niša, Užica, a upoznali smo i dvoje mališana sa Kosova i Metohije, koji su nam bili posebno simpatični jer su imali tek 7 i 8 godina a već su imali medalje oko vrata.

TAXI S3 (600 x 155)
doberman 124) (600 x 150)

Jedna simpatična situacija nam je privukla pažnju, a to je bilo kada je dečak od 9 godina osvojio bronzu i kada su mu prilikom dodeljivanja medalje čestitali rođendan. Dečak se zove Andrej i atletičar je ćuprijskog kluba Morava i mi mu ovom prilikom takođe čestitamo rođendan i želimo mu još više medalja na svim takmičenjima na kojima bude učestvovao.

Za kraj, kao šlag, ceo događaj su zasladili mališani iz gradskog KUD-a Železničar, koji su svojom igrom uneli i dozu veselosti i razigranosti u ceo događaj.

Medalje su uručili predsednik opštine Čuprija, Ninoslav Erić i legendarni Dane Korica.

Do sledeće trke, novih pobeda i novih rekorda!!!

SPORT VESTI GRADA ĆUPRIJA