SLATKA ZIMNICA-DŽEM od jagoda sa belom čokoladom!!!

SLATKA ZIMNICA-DŽEM od jagoda sa belom čokoladom!!!

17. јуна 2017.

2 kg slatkih zrelih jagoda,800 g šećera,200 – 300 g bele čokolade 

1. Jagode operite, očistite od peteljki i isecite. Pospite ih šećerom i ostavite da odstoje 10 sati.

2. Tegle dobro operite i ostavite u rerni da se osuše na 50 stepeni

3. Jagode kuvajte na laganoj vatri oko 2 sata, a što sse više bliži kraj kuvanja više mešajte. Ukoliko volite da se osete komadići jagoda nemojte pasirati.

4. Deset minuta pre kraja kuvanja dodajte izlomljenu čokoaldu i mešajte da se lepo istopi.

5. Vreli džem sipajte u vruće tegle, pa ih zatvorite i okrenite naopačke. Neka tegle tako stoje oko sat vremena. 


[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

RECEPT DANA