- Izvor:alo.rs
29/01/2018
Za koru vam je potrebno: 6 jaja, 200 g šećera, 4 kašika kakaa, 5 kašika mlevenih oraha i 2 kašike brašna.
trong>Priprema:
Prvo umutite belance pa mu dodajte šećer postepeno ga muteći. Zatim u smesu dodajte žumance i mutite još malo. Nakon toga smesi dodajte kakao, orahe i brašno i mutite dok se sve ne sjedini, piše Stil.kurir.rs.
Koru pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Preliv za koru:
150 g šećera prokuvajte u 200 ml mleka. Kada koru izvadite iz rerne onako vrelu prelijte sa polovinom ovog vrelog preliva i ostavite da se ohladi. Sada pravite fil.
Za fil vam je potrebno:
Preostali preliv za koru (mleko + šećer), 150 g mlevenih oraha, 125 g margarina, rendana čokolada.
U vreo preliv dodajte orahe pa ostavite da se fil prohladi. Dodajte mu umućen margarin i sve to namažite na ohlađenu koru. Preko fila narendajte crnu čokoladu i poslužite. Uživajte u juliški.
OSTALI RECEPTI KLIK OVDE