RECEPT DANA- PUNJENA svinjska krmenadla!!!

 

  • Izvor: superrecepti.rs

17/12/2017

POTREBNO JE

svinjska kremenadla bez kostiju 2 kg
sveža mesnata slanina 300 g
suve šljive 5
suve kajsije 5
krompir 5
šargarepa 2 korena
beli luk 2-3 čena
svež bosiljak nekoliko listića
bistra goveđa supa 1/2 l

trong>Očišćenu kremenadlu staviti na radnu površinu, posuti je solju i utrljati listove bosiljka.

Uz ivicu poređati naizmenično suve šljive i suve kajsije. Uviti je u rolat. Odozgo ponovo malo posoliti i poređati nekoliko listića bosiljka.

Tako pripremljen rolat, pažljivo prekriti režnjevima mesnate sveže slanine, tako da svaki sledeći naleže po centimetar na prethodnom.

Postaviti rolat u podmazan pleh gde će se peći, sa strane poređati očišćeni krompir, šargarepu i seckani beli luk.

Skuvati u pola litre vode jednu kocku goveđe supe i tom supom preliti rolat u plehu. Sve prekriti aluminijumskom folijom i staviti u rernu da se peče na 220 stepeni bar 90 minuta.

Proveriti kako je pečen rolat i na desetak minuta pred kraj pečenja skloniti foliju i ostaviti da dobije lepu rumenu boju.

Kada je pečeno, izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo prohlad. Seći komade željene debljine i služiti.


OSTALI RECEPTI KLIK OVDE
[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

RECEPT DANA