- Izvor: superrecepti.rs
17/12/2017
POTREBNO JE
svinjska kremenadla bez kostiju | 2 kg |
sveža mesnata slanina | 300 g |
suve šljive | 5 |
suve kajsije | 5 |
krompir | 5 |
šargarepa | 2 korena |
beli luk | 2-3 čena |
svež bosiljak | nekoliko listića |
bistra goveđa supa | 1/2 l |
trong>Očišćenu kremenadlu staviti na radnu površinu, posuti je solju i utrljati listove bosiljka.
Uz ivicu poređati naizmenično suve šljive i suve kajsije. Uviti je u rolat. Odozgo ponovo malo posoliti i poređati nekoliko listića bosiljka.
Tako pripremljen rolat, pažljivo prekriti režnjevima mesnate sveže slanine, tako da svaki sledeći naleže po centimetar na prethodnom.
Postaviti rolat u podmazan pleh gde će se peći, sa strane poređati očišćeni krompir, šargarepu i seckani beli luk.
Skuvati u pola litre vode jednu kocku goveđe supe i tom supom preliti rolat u plehu. Sve prekriti aluminijumskom folijom i staviti u rernu da se peče na 220 stepeni bar 90 minuta.
Proveriti kako je pečen rolat i na desetak minuta pred kraj pečenja skloniti foliju i ostaviti da dobije lepu rumenu boju.
Kada je pečeno, izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo prohlad. Seći komade željene debljine i služiti.
OSTALI RECEPTI KLIK OVDE
[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]