- Izvor:torteikolači.com
08/12/2017
Potrebno je za koru
4 dl mineralne vode, 300 gr šećera, 1,5 dl ulja, 1 prašak za pecivo, 3 kašika džema, 400 gr brašna
Od ove smese ispeći 2 kore !
trong>Potrebno za I fil
- 300 gr mlevene posne plazme
- 200 gr mlevenih oraha
- 4 dl soka od narandže
- 250 gr margarina
- 250 gr prah šećer
Potrebno za II fil
- 300 gr šečer
- 4 dl vode
- 400 gr malina
- 300 gr mlevene posne plazme
Potrebno za glazuru
- 400 gr posne čokolade
- 1 dl vode
Način pripreme
Za koru je potrebno da sjedinite mineralnu vodu sa šećerom, dodati ulje, džem i brašno pomešanim sa praškom za pecivo. Sve umutiti mikserom da nema grudvica i masu podeliti na pola i ispeći 2 kore. Kore peći na 200 C oko 10 minuta. Ohladiti.
Za I fil je potrebno da sjedinite mlevenu plazmu i orahe i prelijte sokom od narandže. Posebno umutiti penasto margarin, dodati šećer u prahu pa sjedinite sa keksom i orasima.
Za II fil je potrebno da ušpinujete šećer sa vodom, dodati maline i kuvati 10 minuta. Sklonite sa ringle pa dodajte mlevenu plazmu.
Otopite čokoladu sa vodom pa prohladite.
Filovanje
kora, fil I, glazura, kora, fil I, fil II, glazura, fil I, glazura.
Fil II ide samo na sredinu torte.
Dekorisati po želji !
OSTALI RECEPTI KLIK OVDE