PR tekst– VELINGTON ČIZME – ŠARENI IZBOR ZA SIVE KIŠNE DANE
Izvor: BAKINA KUHINJA
Potrebno je:1 glavica crnog luka, 5 čena izdrobljenog belog luka, 2 šargarepe na kockice može se useći i jedna crvena sveža paprika, 50 gr pirinča (može malo obaren), 2 rendana krompira, 1 puna kašika ajvara, suvog začina, soli, biber, ml. paprika, 200 ml kuvanog paradajza, 1 paradajz za zatvaranje, 1 kašika brašna, 100 ml vode, ulje
Priprema:
Na ulju propržiti seckan luk, šargarepu, pa kad se proprži dodati pirinač, rendan krompir, beli luk, ml. papriku , začin so i sve izjednačiti.
Puniti paprike i zatvarati kriškama paradajza. Izmešati vodu paradajz i brašno i preliti paprike u djuveču.
Dodati malo ulja i odozgo na svaku papriku . Poklopiti i peći u rerni na 220 stepeni c oko 60 min. Sve povrće koje ostane stavite u šerpu, nalijte vodom i kuvajte oko pola sata.
Dodajte začina, peršunovog lista i evo sjajne čorbice..Prijatno!