MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

RECEPT DANA-Pita “štrudla” od maka i oraha !!!

BAKINA KUHINJA

  • Izvor:bakina kuhinja
Broj pregleda: 187
Potrebno je:
 
 500 gr tankih kora
100 gr mlevenih oraha
100 gr mlevenog maka
mleveni šećer za orah i mak
3-4 jaja zavisi od krupnoće
4 kašike šećera za jaja
4 kašike griza
1 kiselo mleko
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo, 50 ml. ulja
malo mleka za orah i mak
100 gr suvog groždja
Priprema:
 
Umutiti jaja sa sa šećerom, dodati griz za praškom za pecivo, kiselo mleko, vanilin šećer i ulje i sve izjednačiti..
 
Svaku koru premazati  sa umućenim  jajima i grizom i stavljati jednu preko druge. 
Zadnju koru ne mazati već na jednoj strani staviti mlevnog maka koji poparimo sa malo mleka i dodamo šećer po želji. Na drugu stranu stavimo poparen orah koga pošećerimo po želji. 
 
Sredinu ostavimo za 2-3 cm prazno. Savijamo sa strane kore i uvijamo u rolat jednu i drugu stranu do sredine i tako dobijamo 2 štrudle. 
 
Prebacimo u podmazan pleh i premažemo ostatkom umućenih jaja. Pečemo na 200 stepeni C oko sat vremena.
 
 Na sredini pokriti folijom. Seći kad se ohladi,  uživajte..

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

PRIJATELJ  TEKSTA