BAKINA KUHINJA
- Izvor:bakina kuhinja
12/09/2021
[views]Potrebno je: 500 gr tankih kora100 gr mlevenih oraha100 gr mlevenog makamleveni šećer za orah i mak3-4 jaja zavisi od krupnoće4 kašike šećera za jaja4 kašike griza1 kiselo mleko1 vanilin šećer1/2 praška za pecivo, 50 ml. uljamalo mleka za orah i mak100 gr suvog groždja
![](https://media-ps.rs/wp-content/uploads/2021/09/strudle1-700-x-525-1.jpg)
Priprema: Umutiti jaja sa sa šećerom, dodati griz za praškom za pecivo, kiselo mleko, vanilin šećer i ulje i sve izjednačiti.. Svaku koru premazati sa umućenim jajima i grizom i stavljati jednu preko druge.
Zadnju koru ne mazati već na jednoj strani staviti mlevnog maka koji poparimo sa malo mleka i dodamo šećer po želji. Na drugu stranu stavimo poparen orah koga pošećerimo po želji. Sredinu ostavimo za 2-3 cm prazno. Savijamo sa strane kore i uvijamo u rolat jednu i drugu stranu do sredine i tako dobijamo 2 štrudle. Prebacimo u podmazan pleh i premažemo ostatkom umućenih jaja. Pečemo na 200 stepeni C oko sat vremena. Na sredini pokriti folijom. Seći kad se ohladi, uživajte..https://www.youtube.com/watch?v=uyDpBO2BFh0
![Kuvar 1 300x140(1)](https://media-ps.rs/wp-content/uploads/2019/02/Kuvar-1-300x1401.jpg)
![Kuvar2 300x140(2)](https://media-ps.rs/wp-content/uploads/2019/02/Kuvar2-300x1402.jpg)