21/09/2020
[views]
Pita sa višnjama, sastojci:
Za nadev:
- 800 g višanja,
- 300 g šećera,
- 2 kesice vanilin šećera,
- 5 kašika pšeničnog griza.
Za premazivanje kora:
- 100 ml ulja,
- 50 ml gazirane mineralne vode.
I još:
- 500 g tankih kora za pitu.
Pita sa višnjama, priprema:
Za nadev:
- U odgovarajuću posudu staviti višnje, dodati šećer, vanilin šećer, izmešati i ostaviti da odstoji desetak minuta (da se šećer rastopi). Dodati pšenični griz i izmešati.
Za premazivanje kora:
- Gaziranu mineralnu vodu usuti u posudu, dodati ulje i izmešati.
- Uzeti jednu koru, premazati je mešavinom ulja i gazirane mineralne vode i tako ređati ukupno 4 kore. I četvrtu koru premazati mešavinom ulja i gazirane mineralne vode i svuda po kori rasporediti nadev sa višnjama i urolati.
- Na isti način napraviti još dva rolata.
- Rolate poređati u uljem podmazan pleh. Sva tri rolata premazati uljem.
- Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
- Gotovu pitu izvaditi iz rerne, prekriti je čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. Pitu seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.
Savet:Po želji,prohlađenu i isečenu pitu možete posuti šećerom u prahu.Prijatno!