Održan Etno sajam 2020. u Topoli !!!

  • Autor foto i video: Dragana Marinković

21/09/2020

Topola- Juče je u Karadjordjevom gradu održan Etno sajam povodom dana Opštine Topola,u organizaciji Opštine Topola,Turističke organizacije Topola i Kulturnog centra Topola. Ovaj projekat je finansiran uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave kroz budžetski fond za program lokalne samouprave.


Program se sastojao od: nastupa kulturno-umetničkih društava; radionice za izradu pita i gibanica;ocenjivanja i dodele nagrada za najbolje pite i gibanice i koncerta Ane Bekute.U radionici za izradu pita i gibanica učestvovale su domaćice iz okolnih sela: Šuma, Ovsišta, Krćevca, Donje i Gornje Trnave.


Žiri koji je ocenjivao pite i gibanice činili su sledeći članovi: Ljiljana Jovanović,direktorka Turističke organizacije Topola; Snežana Marinković, predsednica Udruženja žena Oplenac i Srdjan Ivanović-Cojle, glumac.
Ocenjivane su tri kategorije-slane i slatke pite i hleb. Neki od kriterijuma za ocenjivanje su bili: ukus, originalnost a prednost su imale pite sa domaćim razvijanim korama.

KLIK NA SLIKE

Dok je žiri isprobavao pite i gibanice prisutne u Karadjordjevom gradu su zabavljala kulturno-umetnička društva.Kada su isprobani svi specijaliteti  uručene su nagrade najboljim domaćicama.Program dodele nagrada je vodio glumac Srdjan Ivanović-Cojle a nagrade su uručili predsednik Opštine Igor Petrović i podpresednica Opštine Danijela Djokić Pantić.U kategoriji slanih pita nagrade su osvojile:1.mesto: Svetlana Jamanović2.mesto: Slavica Tanasijević3.mesto: Tanja StevanovićNagrade za najbolje slatke pite osvojile su:1.mesto: Gordana Glišić2.mesto: Svetlana Jamanović3.mesto: Milojka Lukić.Nagradu za najbolji hleb dobila je  Gordana Glišić.U 18h je počeo koncert Ane Bekute.https://www.youtube.com/watch?v=J1CeD_i2WtE

Sve pohvale za organizatore ovog dogadjaja jer su poštovane sve mere Kriznog štaba za borbu protiv virusa Covid 19. 

S obzirom da je ovo bio kulturni dogadjaj na otvorenom bilo je dozvoljeno okupljanje do petsto ljudi,sa poštovanjem fizičke distance.

Na svim ulazima posetiocima su deljene besplatne maske i korišćena su sredstva za dezinfekciju ruku.

DRUŠTVO VESTI GRADA TOPOLA