- Recept poslao/la: Cica Jovanović- Donja Šatornja
09/12/2017
POTREBNO JE
1,5 kg svinjskog mesa, 1,5 kg junećeg mesa, 2 kg krompira, crnog luka 400 gr, šargarepe 400 gr, 300 gr slanine, 5, 6 paprika, 3,4 paradajza, malo belog luka, biber, lorber, vegeta i so po ukusu,malo šećera.
č ili kotlić namazati mašću, Meso iseći na kocke, šargarepu po dužini, slaninu na šnite, papriku na kolutove, sitno iseckati luk beli i crni, dodati začine. poredja se 1 red pa se poreddja opet red mesa, krompira,povrća, začina, soli…..
Nalije se 400 ml crnog vina, dosipa voda, i ostavi da se peče na tihoj vatri lagano. Oko 2 sata se peče.
UZ DOBRO VINO I SALATU, I UZ VRUĆE MESO SA SAČA, PRIJATNO I UŽIVAJTE!
OSTALI RECEPTI KLIK OVDE
[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]