RECEPT DANA – Medeni posni trouglovi sa susamom!!!

 

  • Autor: kulinarka.rs

12/12/2017

POTREBNO JE

5 supenih kašika meda, 50 grama šećera u prahu, četvrtina pakovanja margarina (oko 65 grama), 50 grama crne čokolade za kuvanje, 50 grama seckanih oraha, 100 grama mlevenog keksa, 100 grama susama.

>Priperma

 

1.Susam ispeći u tiganju (bez dodavanja ulja).

2.Na tihoj vatri istopiti med i šećer u prahu. Dodati margarin i čokoladu, mešati dok se sve ne istopi i sjedini.

3. Skloniti sa vatre i u masu dodati susam, orahe i mleveni keks. Sve sjediniti i odmah rasporediti u kalup za trouglove. Kalup je najbolje prethodno obložiti folijom ili plastičnom kesom za zamrzivač kako biste kasnije lakše izvadili kolač.

4. Dosta se brzo stegne, ali najbolje je da ipak bar nekoliko sati pre sečenja bude u frižideru.

5. Seći na trouglove i uživati u ukusu 🙂

            Prijatno!


OSTALI RECEPTI KLIK OVDE
[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

RECEPT DANA