RECEPT DANA-Kisela paprika sa peršunom i belim lukom !!!

16/11/2019

[views]

  • 5 kg očišćene i po želji isečene crvene paprike,
  • 1 l sirćeta,
  • 500 g šećera,
  • 250 g soli,
  • 1 kesica konzervansa od 5 g,
  • 2-3 glavice belog luka i
  • seckani peršunov list, lovorov list, biber u zrnu sve po ukusu.

Priprema:

  • Sirće, šećer, so i konzervans staviti u dublju šerpu na vatru da provri.
  • U ključalo stavljati deo po deo paprike, na kratko da se probari. Papriku vaditi da se ohladi i ocedi.
  • Kada su se ohladile paprika i tečnost u kojoj su se kuvale, spojiti ih dodati vezu sitno iseckanog pešunovog lista i sitno iseckane 2-3 glavice belog luka.

  • Paprika treba da stoji 24 časa i povremeno se promeša.
  • Sutradan pakovati u tegle, nalivati tečnošću u kojoj su se kuvale paprike.


Kuvar 1 300x140(1)
Kuvar2 300x140(2)

OSTALI RECEPTI KLIK OVDE

RECEPT DANA