RECEPT DANA-Domaći KINDER PINGVIN !!!

 

RECEPT DANA-Domaći KINDER PINGVIN !!!

  • Izvor:recepti.com

05/10/2017

  Za kore

  • 10 jaja
  • 200 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 5 kašika griza
  • 5 kašika brašna
  • 5 kašika kakaoa
  • 5 kašika tečnog meda
  • 1,5 kesica praška za pecivo
  • 50 ml mleka
  • 270 ml ulja
  • prstohvat soli

trong>   Fil

  • 700 ml slatke pavlake
  • 1 kesica želatina
  • 50 ml mleka
  • 3 kašike tečnog meda
  • malo vanilija arome
  •         Čoko preliv 1
  • 120 g čokolade za kuvanje
  • 70 g margarina
  • 1 kašika vode
  • 2 kašike ulja
  •        Čoko preliv 2 
    • 220 g čokolade za kuvanje
    • 100 g margarina
    • 3 kašike ulja
    • 1 kašika vode
    • 1 kašika meda

         Ulupati 5 belanca sa prstohvat soli u čvrst sneg, pa staviti sa strane. Ulupati 5 celih jaja i 5 žumanca sa šećerom i vanillin šečerom u kremastu masu. Dodati brašno, prašak za pecivo, kakao i griz. Lagano mešati i polako dodati mleko, ulje i na kraju med. Dodati sneg od belanaca i polako pomešati.

    Od ove smese ispeći dve kore u većoj četvrtastoj tepsiji. Prvu koru peći u tepsiji obloženom papirom za pečenje, a drugu u tepsiji koju smo namastili i posuli prezlom. Ako imate dve iste tepsije, onda je to najbolje rešenje. Kore peći na 170 stepeni oko 12-13 minuta. Gornji sloj će biti mekan, ali tako treba da bude, jer ako se više peče, osušiće se jako. Kore prekriti kuhinjskim krpama i ostaviti da se ohlade.

      Prvi čoko preliv:  Sve sastojke pomešati i na pari istopiti uz stalno mešanje. Ostaviti da se ohladi do sobne temperature.  Želatin preliti vodom, sačekati da nabubri pa otopiti. Slatku pavlaku uliti u činiju za miksanje, izmiksati u šlag, pa dodati želatin, mleko med i esenciju vanile. Može se dodati i kremfix, ali nije obavezan. Sa pola fila premazati koru koja se pekla bez papira. Glazuru namazati na fil, nožem mazati da bude ujednačen. Staviti u frižider da se stegne.

    Dok se hladi, pripremiti drugi čoko preliv na isti način kao i prvi. Ostaviti da se malo hladi. Kada se čoko preliv stegnuo na filu, izvaditi iz frižidera, i lagano premazati dugom polovinom fila da bude ujednačeno.

Fil oprezno i brzo preklopiti korom koja se pekla sa pek papirom, odlepiti papir i premazati čokoladnim prelivom. Kolač seći sa nožem umolenim u toplu vodu.


[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

RECEPT DANA