BAKINA KUHINJA
- Izvor, foto: Bakina kuhinja
27/08/2021
[views]
Potrebno je: 2 veće šargarepe,1 koren celera,1 veći koren peršuna, 1 prepečen luk, biber u zrnu, pileće meso, 1 manji krompir (po želji), 2 grane celera.
Još je potrebno: 1 jaje, 2 kašike griza, so, biber, peršunov list
Priprema: Na malo ulja propržiti jednu rendanu šargarepu, naseći na kolutove, drugu, pa preliti vodom. Na plotni ispeći malo glavicu luka pa ubaciti. Dodati na kockice celer i peršun, kao i meso po želji. Ja obično za supu stavljam ledja i zadnji deo pileta, a može i krila, zatim bubac, može i džigerica.
Kuvati da se meso ne skuva na laganoj vatri, oko 1 sat. Procediti je pa odvojiti kosti od mesa. U tanjir razbiti jaje, pa odvojiti belance i viljuškom ga umutiti čvrsto. Dodati žumance, pa lagano izmešati.. Dodati 2 kašike griza i lagano opet izjednačiti da masa bude penasta. Kašičicom vaditi i ubaciti u supu i pustiti pokriveno da vri. Meni su se skuvale za 5-6 min. Vratiti meso, dodati soli, bibera i na kraju peršunov list… Naša supa je gotova…najbolja bakina. https://www.youtube.com/watch?v=tYXZxhjAC8I