RECEPT DANA-BAKINA KEKS TORTA

PR tekstVELINGTON ČIZME – ŠARENI IZBOR ZA SIVE KIŠNE DANE

Izvor: BAKINA KUHINJA

Potrebno je:

600 gr kekska

150-200 gr čokolade za kuvanje

150 gr maslaca ili margarina

200 gr ml. oraha

2 kašike pune  gustina

1/2 l mleka

3 jaja

100-150 gr šećera

1 vanilin šećer

mleko 200 gr + nes kafa kesica

1 kašika ruma

Priprema:

Jaja sa šećerom (oko 100 gr) umutiti malo mikserom pa staviti na paru mešati  da se zapare i zgusnu. Ubaciti čokoladu i seckan puter ili margarin. Kad se istopi dodati ml orahe i na kraju rum . Ostaviti u frižideru da se lepo stegne oko 30 minuta.

 U skuvano mleko dodati vanilin šečer  a gustin rastvoriti u malo mleka. Dodati šećera po želji pa zakuvati gustin. Pokriti folijom i ostaviti da se ohladi. Dodatavati u gustin i ohladjenu čokoladu i dobro sjediniti.

Mleko 200 ml zagrejati dobro i dodati nes kafu pa u to provući keks i redjati u pleh veličine 30×20 cm. svaki red premazati filom do utroška.  Odozgo takodje premazati filom ili preliti rastopljenom čokoladom. Ostaviti u frižideru da se dobro ohladi i upije.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

RECEPT DANA