PR tekst– VELINGTON ČIZME – ŠARENI IZBOR ZA SIVE KIŠNE DANE
Izvor: BAKINA KUHINJA
Potrebno je:
600 gr kekska
150-200 gr čokolade za kuvanje
150 gr maslaca ili margarina
200 gr ml. oraha
2 kašike pune gustina
1/2 l mleka
3 jaja
100-150 gr šećera
1 vanilin šećer
mleko 200 gr + nes kafa kesica
1 kašika ruma
Priprema:
Jaja sa šećerom (oko 100 gr) umutiti malo mikserom pa staviti na paru mešati da se zapare i zgusnu. Ubaciti čokoladu i seckan puter ili margarin. Kad se istopi dodati ml orahe i na kraju rum . Ostaviti u frižideru da se lepo stegne oko 30 minuta.
U skuvano mleko dodati vanilin šečer a gustin rastvoriti u malo mleka. Dodati šećera po želji pa zakuvati gustin. Pokriti folijom i ostaviti da se ohladi. Dodatavati u gustin i ohladjenu čokoladu i dobro sjediniti.
Mleko 200 ml zagrejati dobro i dodati nes kafu pa u to provući keks i redjati u pleh veličine 30×20 cm. svaki red premazati filom do utroška. Odozgo takodje premazati filom ili preliti rastopljenom čokoladom. Ostaviti u frižideru da se dobro ohladi i upije.