Mateja Petrović iz Zlatova sa nepunih 9 godina umesto igre izabrao je rad u očevom servisu

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Mateja Petrović iz Zlatova kod Despotovca učenik III razreda sa nepunih 9 godina umesto igre izabrao je rad u očevom servisu.

Foto: privatna arhiva-uz saglasnost roditelja

Danas kada svi beže od majstorskog posla mali Mateja sa puno ljubavi i interesovanja pomaže svom ocu u auto servisu. Uz očevu pomoć radi na vulkanizerskoj mašini kao pravi majstor u montiranju i demontiranju guma. Svoje interesovanje za ovim poslom pokazao je još u ranom detinjstvu ne izbivajući iz očevog servisa.

Interesantno je i to da po završenom poslu sređujeje alat i čisti servis, jer sam tako želi,sa odgovorom“da mu bude čisto“. Na velko zadovoljstvo svojih roditelja Marine i Zvezdana mali Mateja je našao sebe u očevom servisu u radu.

On je jedino dete u Srbiji koje je po svojoj želji umesto igre izabralo rad i to kakav rad?!

Jednom kada se u servisu pokvarila mašina za vulkaniziranje Mateja je sa strepnjom isčekivao šta će biti dalje,a kada je problem bio rešen njegovoj sreći nije bilo kraja, radovao se kao kada ostala deca dobiju igračku, rekao je Matejin tata za despotovac.blogspot.com.

Na pitanje zašto voli to da radi, odgovorio je „da mu se to mnogo sviđa i da želi da postane profesonani mehaničar, usput je dodao da od automobila najviše voli Audi „.

Na kraju da naglasimo da Mateja sve to radi pod očevim nadzorom, jer ipak je on dete.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

MOZAIK ŽIVOTA VESTI GRADA DESPOTOVAC