13/04/2020
[views]
Sastojci:
Za smesu:
- 200 ml mleka,
- 200 g šećera,
- 250 g margarina,
- 500 g mlevenog keksa,
- 100 g čokolade za kuvanje,
- 500 g višnje.
Za glazuru:
- 200 g gotove čokoladne glazure.
Bajadera sa višnjama, priprema:
Priprema smese:
- U šerpu usuti šećer, dodati mleko, iseckan margarin i šerpu staviti na vatru. Kuvati dok ne provri i dok se svi sastojci ne sjedine.
- Zatim, šerpu skloniti sa ringle, dodati mleveni keks i izmešati.
- Dobijenu smesu podelitu na dva dela – u jedan deo dodati otopljenu čokoladu za kuvanje i zmešati, a u drugi deo dodati iseckane višnje i izmešati.
- U pleh staviti deo sa čokoladom i ravnomerno rasporediti po celom plehu. Preko ravnomerno rasporediti deo sa višnjama. Zatim, naneti gotovu čokoladnu glazuru. Ostaviti da se stegne.
- Bajaderu seći na štanglice (ili parčad željene veličine), servirati i poslužiti.
Vreme pripreme: 40 minuta
Broj porcija: 10
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Mrsno jelo
Savet: gotovu čokoladnu glazuru možete zameniti onom, koju ćete sami napraviti tako što 150 g čokolade za kuvanje polomite na kockice, stavite je u šerpu, dodate 3 kašike ulja i otopite na pari.