Ćuprijska bolnica kao regionalni centar i jedina ustanova u Pomoravlju koja ima infektivno odeljenje, do sada je primila i zbrinula najveći broj pacijenata!!!

  • Izvor, foto : TV Pomoravlje

13/04/2020

Ćuprija-Na svih pet odeljenja Opšte bolnice u Ćupriji, koja su od početka epidemije pretvorena u COVID odeljenja, trenutno se nalazi 27 pacijenata koji su hospitalizovani pod sumnjom na zaraženost koronavirusom.


trong>Od ovog broja petoro pacijenata je pozitivno na COVID-19 i oni će biti transportovani u neku od tercijarnih ustanova – izjavio je dr Ivan Milojević, vd direktora Opšte bolnice u Ćupriji.

Sve opšte bolnice sada funkcionišu kao trijažni centri, a ćuprijska bolnica kao regionalni centar i jedina ustanova u Pomoravlju koja ima infektivno odeljenje, do sada je primila i zbrinula najveći broj pacijenata.


“Najveći problem trenutno je Služba anesteziologije jer je kod pet lekara potvrđeno prisustvo virusa, a preostalih pet se nalazi u dvonedeljnoj izolaciji. Nadam se da se njihova izolacija završava sutra jer ih već danas očekuje testiranje, te očekujem da ćemo u narednom periodu moći da ojačamo ovu preko potrebnu službu”, kaže dr Milojević i dodaje da su do sada imali veliku pomoć kolega iz paraćinske i jagodinske bolnice kada je u pitanju ovo odeljenje, ali i transport respiratorno najugroženijih slučajeva.

Dr Milojević se osvrnuo na boravak ruskih vojnih lekara, infektologa i epidemiologa u ćuprijskoj bolnici, istakavši da je njihova poseta imala konsultativni karakter u smislu razmene iskustava u borbi protiv koronavirusa.

“Njihovi saveti omogućili su nam da neke stvari bolje sagledamo i na odeljenjima koja su prvenstveno opredeljena za pacijente sa koronavirusom, ali i na ostalim odeljenjima jer se sada svakom pacijentu pristupa kao potencijalnom COVID-19 pacijentu.”

VESTI GRADA ĆUPRIJA