MUSAKA
-
Izvor:stvarukusa.rs/ kodbakeugostima.blogspot.rs
27. јуна 2017.
Sastojci: 700 g krompira, 300 g mlevenog mesa, 1 glavica crnpg luka, 4 čena belog luka, 1 kafena kašika mlevene paprike, mleveni biber, so, 2 jaja, 1 pavlaka (200 g), 50 ml mleka, ulje
Priprema
1. Crni luk iseckati i propržiti na ulju, dodati so, mlevenu i tucanu papriku biber i sve izmešati. Krompir očistiti oprati i iseći na listiće.
2. U đuvečaru poređati pola količine krompira pa dodati mleveno meso i odozgo prekriti preostalim krompirom.
3. U činiju staviti pavlaku jaja i mleko i žicom izmešati i preliti preko krompira. Blago protresti posudu i staviti u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni.
4. Poželjno je da krompir pokrijete poklopcem ili folijom.
5. Pred kraj otkriti da se zapeče. Peći oko 40-45 min.