LEPO I UKUSNO-Palačinke s piletinom i pečurkama!!!

LEPO I UKUSNO-Palačinke s piletinom i pečurkama!!!

  • Izvor: stavrukusa.rs/ nezavisne.com

22. јуна 2017.

Sastojci : 

150 g brašna, 1 jaje, 3 g soli, 2 supene kašike ulja, 200 ml mleka, 300 ml mineralne gazirane vode, 2 g sode bikarbone,

Za nadev:

250 g belog pilećeg mesa, 200 g pečuraka, 1 paradajz (150 g), 1 praziluk – beli i zeleni deo, biber, 20 g putera, 2 kašike brašna,  400 ml obranog mleka, 

1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaje, so, ulje, pa postepeno dodavati brašno, a potom mleko i mineralnu vodu, stalno mešajući, vodeći računa da se ne stvore grudvice. Na kraju masi dodati sodu bikarbonu. 

2. Palačinke peći u dobro zagrejanom tiganju, prvo jednu stranu 2-3 minuta, a zatim polako okrenuti palačinku i nastaviti pečenje druge strane oko 1 minut. Gotove palačinke redati na veći tanjir.

3. Piletinu iseći na kocke i dinstati na malo ulja, dodadi sitno sečene pečurke i praziluk sečen na kolutove i začiniti. 

4. U drugoj posudi rastopiti puter, dodati brašno, malo promešati i lagano naliti mlekom do željene gustine. Sos kuvati 7-8 minuta.

5. Polovinu sosa sipati u piletinu i time filovati palačinke, koje redamo u podmazan pleh. Složene palačinke preliti preostalim bešamelom i po vrhu poredati kolutove paradajza i sve to peći u rerni 15 minuta na 220 stepeni C.


[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

RECEPT DANA