NA KAFI SA Danijelom i rok grupom „METRO“!!!

  • Autor i foto: Danijela Stojanović

22/03/2018

[views]

Loše vreme nije omelo veterane hard rock zvuka da se okupimo na kafe-priči. Sa Danijelom su Branko Savić- frontmen i vokal „Metro“-a, Predrag Sazdanović – klavijaturista i Dejan Joksimović -basista grupe.

etro“ zvanično postoji od 1981-e godine“ -počinje priču Branko.

„U prvom sastavu „Metro“-a bili su članovi jagodinske grupe „West“ i ja, koji sam do tada pevao u grupi „Parakinova deca“. Na moj predlog grupa dobija ime „Metro“ i pod tim imenom i danas nastupamo“.
„Metro“ za kratko vreme osvaja publiku na prostoru bivše Jugoslavije i dostiže ogromnu popularnost. Već1982 pobeđuju, prema glasovima publike, na gitarijadi u Subotici i snimaju studijski materijal za album „Čupave glave“.
Dodatnu draž biografiji ove grupe daje podatak da su nastupali kao predgrupa grupe „Divlje jagode“ i britanskom hevi metal sastavu „Sakson“.
Branko:“Tačno. Veliki trijumf smo takođe doživeli na II BROF festivalu u hali Pionir gde smo nastupali sa velikim imenima rok scene, kao što su R.M. Točak, Neca Falk, Tunel, Bulevar u kome je tada pevao Dejan Cukić, Gordi…“

Nešto kasnije dolazi do pauze zbog odlaska u vojsku nekih članova i nemogućnosti pojedinih članova da ispune obaveze benda. Tada dolazi i do promene u sastavu benda. Sadašnji članovi „Metro“-a su, pored Branka, Pece i Jokse još i Siniša Selić -gitarista i Aleksandar Kaštevarac- bubnjar. Aleksandar je sin prethodnog bubnjara ovog benda Branislava.
LP „Čupave glave“ je izdata za PGP RTB u junu 1983. Sa albuma su se odmah izdvojili hitovi „Čupave glave“, „Veruj mi“, „U krizi sam“.
Drugi album „“Eksplozija“ izašao je 1995. Publiku su osvojile „Eksplozija“ ,  „Nepristojna ponuda“, kao i „Zvuk motora“.
Takođe su vrlo aktuelne i pilot pesme „Ona je kao zver“ i „Bele vrane“ koje će se naći na trećem albumu.
Ljubitelji „Metroa“ znaju da je ovaj bend vrlo aktivan na moto skupovima i humanitarnim koncertima. Poslednji nastup za sada su imali u klubu Fest u Beogradu. Što se tiče daljih nastupa pregovori su u toku.
Ono u čemu smo se svi složili u ovom razgovoru, kada je rok muzika u pitanju, je velika medijska zapostavljenost.
Nadam se da će mediji promeniti stav po pitanju eksponiranja rok bendova s obzirom da na našim prostorima ima veoma puno kvalitetnih izvođača ove vrste muzike.

daca1V (600 x 450)
daca28 (600 x 360)
daca32 (600 x 360)

NA KAFI SA - Danijelom i Zoranom Radonjićem (KUD "Arbašević") !!!

NA KAFI SA – Danijelom i Zoranom Radonjićem (KUD „Arbašević“) !!!

23/02/2018