MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

NA KAFI SA Danijelom i Aleksandrom Gajićem- Gajom i Stevanović Goranom-Ristom iz benda”SMAJLI” (Smiley band)

  • Autor: Danijela Stojanović

Prijatno majsko popodne odvelo je Ristu, Gaju i Dacu u baštu paraćinskog kafića na popodnevnu kafu – razgovorušu. Gaja – Aleksandar Gajić i Rista – Goran Stevanović jedini su članovi “Smiley” benda koji su Paraćinci.
-“Dragoljub Nešić – Đema,bubnjar i šef orkerstra, klavijaturista Slaviša Janićijević -Slava i gitarista Vojislav Milić – Voja su iz Smederevske Palanke. Marija Stošić – vokal je iz Beograda.” – uvodi nas u priču Gaja, takođe vokal ovog benda.

Danijela – “Kako i kada je nastao “Smajli?”
-“Nekadašnji bend “Boja noći” se raspao pa je nekoliko članova tog benda došlo na ideju da oformi “Smajli” koji uspešno radi već 18 godina. I ovde je dolazilo do promene nekih članova tako da u sadašnjem sastavu postoji oko 3 godine.” – upućuje nas u detalje Rista – basista u bendu.
Ono što “Smajli” odvaja od drugih bendova je zastupljenost svih žanrova muzike, od instrumentala, preko starogradske i narodne do zabavne. Zbog toga je bend i veoma tražen po klubovima, žurkama, svadbama, maturama…
Danijela:“Hoće li biti autorskih pesama Smajlija?”
Gaja: “Što se autorskih pesama tiče odrađena je pesma “Idi s njim”. Priprema albuma je u toku. To kod nas ide malo sporije zbog stalnih angažovanja a samim tim i nedostatka vremena. Albumu se treba posvetiti.”

To što prosto nemaju vremema da se posvete albumu pokazuje kakav je kvalitet ovog benda. Nastupi po gradovima Srbije, Bosne i Crne Gore su redovni. Ljubitelji dobre muzike i zabave juna meseca će moći u dobrom ritmu “Smajli”-ja da uživaju u klubovima u Mladenovcu. Jula meseca “Smajli” osvaja bine u Bosni.

Nadaju se skorijem angažovanju u nešto udaljenijim državama. Svako ko ih je slušao ili sarađivao sa njima ima samo reči hvale- vrlo korektni u pregovorima i vrlo kvalitetni izvođači.
Portal media-ps.rs (media ps) im želi puno uspeha u daljem radu i osvajanje još više muzičkih scena.