NA KAFI SA Danijelom i Aleksandrom Gajićem- Gajom i Stevanović Goranom-Ristom iz benda“SMAJLI“ (Smiley band)

  • Autor: Danijela Stojanović

25/05/2018

Prijatno majsko popodne odvelo je Ristu, Gaju i Dacu u baštu paraćinskog kafića na popodnevnu kafu – razgovorušu. Gaja – Aleksandar Gajić i Rista – Goran Stevanović jedini su članovi „Smiley“ benda koji su Paraćinci.
-„Dragoljub Nešić – Đema,bubnjar i šef orkerstra, klavijaturista Slaviša Janićijević -Slava i gitarista Vojislav Milić – Voja su iz Smederevske Palanke. Marija Stošić – vokal je iz Beograda.“ – uvodi nas u priču Gaja, takođe vokal ovog benda.

Danijela – „Kako i kada je nastao „Smajli?“
-„Nekadašnji bend „Boja noći“ se raspao pa je nekoliko članova tog benda došlo na ideju da oformi „Smajli“ koji uspešno radi već 18 godina. I ovde je dolazilo do promene nekih članova tako da u sadašnjem sastavu postoji oko 3 godine.“ – upućuje nas u detalje Rista – basista u bendu.
Ono što „Smajli“ odvaja od drugih bendova je zastupljenost svih žanrova muzike, od instrumentala, preko starogradske i narodne do zabavne. Zbog toga je bend i veoma tražen po klubovima, žurkama, svadbama, maturama…
Danijela:„Hoće li biti autorskih pesama Smajlija?“
Gaja: „Što se autorskih pesama tiče odrađena je pesma „Idi s njim“. Priprema albuma je u toku. To kod nas ide malo sporije zbog stalnih angažovanja a samim tim i nedostatka vremena. Albumu se treba posvetiti.“

rista i gaja
rista i gaja2
rista i gaja3

To što prosto nemaju vremema da se posvete albumu pokazuje kakav je kvalitet ovog benda. Nastupi po gradovima Srbije, Bosne i Crne Gore su redovni. Ljubitelji dobre muzike i zabave juna meseca će moći u dobrom ritmu „Smajli“-ja da uživaju u klubovima u Mladenovcu. Jula meseca „Smajli“ osvaja bine u Bosni.

Nadaju se skorijem angažovanju u nešto udaljenijim državama. Svako ko ih je slušao ili sarađivao sa njima ima samo reči hvale- vrlo korektni u pregovorima i vrlo kvalitetni izvođači.
Portal media-ps.rs (media ps) im želi puno uspeha u daljem radu i osvajanje još više muzičkih scena.


NA KAFI SA Danijelom i Gothic metal grupom „EVOLUCIJA“!!!


NA KAFI SA Danijelom i Gothic metal grupom „EVOLUCIJA“!!!

28/03/2018