Promocija knjge, izložba i performans mlade umetnice Anđele Antić u Studentskom gradu !!!

  • Autor: MEDIA PS / A.A.

13/03/2021

Nedavno smo razgovarali sa mladom umetnicom Anđelom Antić, koja je multimedijalna i svestrana ličnost, o njenim projektima i planovima u domenu umetnosti.

Foto: Angelina Jojić

Tada nam je najavila dve izložbe, a jedna od njih otvorena je u petak, 12. marta u 19h, u Domu kulture „Studentski grad“ u Novom Beogradu. U sklopu ove izložbe dogodila se i promocija Anđelinog romana „Paklene godine“, čije je odlomke čitala glumica Ana Lečić. „Ne boli samo spolja“ je debitantska izložba kreativnog Pokreta „Dođi sebi“ (www.dodjisebi.rs), kojom je Anđela sa svojim saradnicama i koleginicama sa Fakulteta savremenih umetnosti donela nešto potpuno novo i drugačije u domenu umetnosti i kulture. Naime, pored klasične postavke izložbe sa radovima koji navode na razmišljanje, u Velikoj Galeriji Doma kulture „Studentski grad“ mogao se videti i veličanstveni performans mladih glumica sa FSU, predvođen profesorkom scenskog pokreta i glumicom Marinom Bukvički. Sedam devojaka: Marija Marković, Sara Bojić, Teodora Gačić, Marija Stanković, Natalija Žugić, Ana Pindović i Jana Salamadić nosile su ramove i bile „žive slike“ i izgovarale dirljive i duboke rečenice, pozivajući publiku da se trgne i osvesti i time poslale snažnu poruku kako bivšim i sadašnjim žrtvama, tako i ovom društvu uopšte. „Ja nisam ovo sama tražila“, „Manje boli ako se čvrsto zagrliš“, „Imaš kome, dođi sebi“ samo su neke od motivišućih rečenica koje su ove hrabre devojke svojom energijom prenele na publiku. Događaj je otvorila glumica Ana Lečić, koja je čitajući odlomke romana „Paklene godine“ oživela kako likove iz knjige, tako i celokupnu atmosferu, a interakcija glumica sa publikom na kraju performansa i dug aplauz zaokružili su veče. Kako je to izgledalo možete videtiovde: https://www.instagram.com/tv/CMXj3vTlHqc/?igshid=16aq7qty4xx32

Foto: Angelina JojićPitali smo Anđelu kako se oseća povodom ovako velikog uspeha i evo šta nam je rekla: – Još uvek sam pod neverovatnim utiskom i danima sam tražila prave reči da opišem kako se osećam. Ponosna sam, iznad svega, i zahvalna Bogu i Univerzumu što polako počinjem da živim svoje snove. Srećna sam što je veliki broj ljudi iz mog okruženja prepoznao ovu ideju i energiju i što se klupko polako odmotava.Zahvalna sam, takođe, i mojim čarobnim devojkama i profesorki Marini što su donele i prenele vanserijsku energiju na sve prisutne a i šire i radujem se svemu što dolazi.Ovom prilikom želim da se zahvalim i divnoj ekipi iz Doma kulture „Studentski grad“ na strpljenju i tome što su nadmašili moja očekivanja u vezi sa organizacijom, kao i direktoru Borisu Postovniku na prilici da donesem ovakvu inovativnu formu u Galeriju. Hvala i mojoj ekipi koja je bila uz mene sve vreme, a naročito mom prijatelju Saši Miriću koji je svojom kamerom stoički ispratio celokupan događaj i napravio fantastičan edit, kao i mladoj fotografkinji, saradnici Pokreta Angelini Jojić koja je kroz svoj objektiv zamrzla svaki trenutak večeri, za pamćenje. Hvala i njenim prijateljima koji su imali svoj mini performans koji je ispratio Anino čitanje. Posebnu zahvalnost dugujem i Dejanu Koturu ispred ICTS doo i Milanu Grujiću ispred Infinite Media Group, za divnu saradnju i sponzorstvo.Hvala i svima koji su došli i ispoštovali me. Obećavam da nećemo stati. Nismo ni počeli, tek se zagrevamo! Želim vam svima da dođete sebi ♡ Podsećamo, Anđela Antić je mlada svestrana umetnica i aktivistkinja. Pored studija glume na Fakultetu savremenih umetnosti, završava i Master za grafički dizajn na Akademiji tehničkih strukovnih studija, odsek Beogradska Politehnika. Voli društveno odgovorne teme, teži ka tome da pomaže mladima i neguje svestranost, a već neko vreme radi na podizanju nekih novih i zanimljivih projekata u domenu javne scene, umetnosti i kulture. Objavila je roman „Paklene godine“, a sprema nam i nastavak pod nazivom „Raskrsnica“. Pored toga, uskoro očekujemo i zbirku poema i kratkih priča. Budite u toku, a mi smo tu da vam prenesemo sva dešavanja i poduhvate ove ambiciozne i zanimljive devojke.

KULTURA VESTI GRADA BEOGRAD