Drama „OTAC“ u jagodinskom bioskopu !!!

01/03/2020

Jagodina-Film govori o tužnoj sudbini jedne porodice. Srdan Golubović je inspiraciju za priču dobio pročitavši novinski članak o ocu koji je peške prešao skoro 150 kilometara kako bi došao u Beograd i izdejstvovao da mu Centar za socijalni rad vrati prethodno oduzetu decu.


Reditelj je zaintrigiran ovakvim herojskim činom i sam obilazio nesrećnog oca pružavši mu podršku. Iz njihovih razgovora stvorena je ideja koja je kasnije pretočena u scenario za ovaj film.

U njemu je otac-heroj prikazan kroz lik Nikole. Njegova životna drama biće opisana kroz putovanje ka prestonici. Sa ciljem da ponovo okupi svoj porodicu on će peške krenuti sa juga Srbije. Tokom putovanja susrešće se sa različitim ljudima i različitim odnosom prema sudbini oca koji se bori za svoju decu.


Film „Otac” je svetsku premijeru doživeo na čuvenom Berlinskom festivalu filma, a njegovim prikazivanjem je i otvoren FEST 2020. Domaće filmove uvek gledamo sa posebnom pažnjom, a ovaj je to zaslužio iz još nekoliko bitnih razloga zbog kojih vas pozivamo da ga obavezno pogledate.

Uloge: Goran Bogdan , Boris Isaković , Nikola Rakočević , Ljubomir Bandović

Datum: 06.03-08.03.2020.
Naziv: OTAC
Vreme: 20:00
Žanr: drama
Mesto: bioskop Jagodina
Cena ulaznice: 300,00

KULTURA VESTI GRADA JAGODINA