BIBLIOTEKA I KNjIŽEVNI KLUB “DUŠAN MATIĆ” ugostili književnicu Jasminu Dimitrijević iz Kruševca

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor:MEDIA PS / S.M.

BIBLIOTEKA I KNjIŽEVNI KLUB “DUŠAN MATIĆ” ugostili književnicu Jasminu Dimitrijević iz Kruševca, prijateljicu Književnog kluba „Dušan Matić“.

Foto: Biblioteka „Dušan Matić“

Ljubiteljima pisane reči, književnica je predstavila svoj književni rad.
Jasmina Dimitrijević je rođena je 1971. godine u Kruševcu, a već desetak godina živi i radi u Zagrebu. Pored poezije za odrasle i decu, piše i bajke i basne. Članica je Udruženja pesnika Srbije – Poezija SRB, sa sedištem u Kruševcu i članica Pesničkog udruženja “Kultura snova” iz Zagreba.

Dela su joj objavljivana u mnogim zbornicima i antologijama i prevedena na nekoliko jezika. Do sada je objavila knjigu poezije “Pesme iz tramvaja” i bajku – slikovnicu “Divljakuša”.

Foto: Biblioteka „Dušan Matić“

Posebnu pažnju književnica je posvetila svojoj drugoobjavljenoj zbirci pesama „Ruža u snegu“. Zbirka sadrži 100 pesama, od toga je 50 soneta, 10 pesama u Disovom petostihu, a zastupljeno je 40 pesama u katrenima. Najveći broj pesama su zavičajne pesme, ali pored njih ima i ljubavnih, šaljivih kao i rodoljubivih pesama. Pored autorke, pesme iz te zborke su kazivale i članice Književnog Kluba „Dušan Matić“, koji je učestvovao u organizaciji i realizaciji programa.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

KULTURA VESTI GRADA ĆUPRIJA