N U Š I Ć I J A D A  2020 !!!

  • Izvor: KudeS Ivanjica

28/08/2020

Godina u kojoj se ceo svet menja menja i okvire u kojima će se festival održati.

trong>Festival ove godine svoj put nalazi i oživljava u televizijskoj adaptaciji i na internetu.

Nušićijada, koja se vodi Nušićevom definicijom pravog humora kao faktora koji ublažava surovost života, a u poseban fokus stavlja temu autocenzure, biće održana od 3. do 5. septembra 2020. godine na programu televizije NovaS, kao i na društvenim mrežama i Jutjub kanalu festivala Nušićijada. 

TV izdanje Nušićijade počinje 3. septembra 2020. u 23.10 televizijskom premijerom dokumentarnog filma “Nušićijada, više od festivala”. Film je snimljen i premijerno prikazan 2017. godine na festivalu Nušićijada u Ivanjici.

U petak i subotu, 4. i 5. septembra 2020, sa početkom od 20.40, biće prikazane dve kulturno-zabavne emisije kolažnog tipa koje svojom strukturom, a i sadržajem prate formu pređašnjih festivala i čine ih dramske forme, muzički sadržaji, humor i satira, kao i normalni razgovori običnih ljudi.


Nušićijada na internetu takođe počinje u četvrtak, kada će od 18.30 početi prikazivanje pozorišnih predstava Narodnog pozorišta. Zahvaljujući ovoj kući publika Nušićijade moći će da svakog festivalskog dana u istom terminu gleda predstave rađene po komadima Branislava Nušića: Narodni poslanik, Gospođa ministarka i Sumnjivo lice.

O tome će na svoj autentičan, uvek drugačiji i zanimljiv način, govoriti dugogodišnji prijatelji i učesnici festivala. Među njima su Petar Božović, Tihomir Stanić, Gorica Popović, Lane Gutović, Radoslav Rale Milenković, Goran Marković, Zdravko Šotra, ekipa Refletkor teatra, ekipa PLJIŽ-a – Mićko Ljubičić, Voja Žanetić i Draža Petrović, kao i ekipa Mentalnog razgibavanja Darko Mitrović i Marko Stepanović.

U razgovorima običnih ljudi u neobičnim vremenima, učestvuju Petar Srbutina, Milena Dragićević Šešić, Milan Ćulibrk, Dušan Petričić, Predrag Koraksić Koraks, Iva Eraković, Vojislav Arsić, Dragoljub Đuričić, Branislav Guta Grubački.

Muzički deo festivala čine nastupi Wonder String kvarteta i Aleksandra Radulovića, Jovana Maljokovića i Dragoljuba Đuričića i bubnjara, združeni sa muzičkim pozdravima koji su kao podrška Nušićijadi stigli iz regiona: od Vlatka Stefanovskog iz Makedonije, od benda Who See iz Crne gore i od Josta Spejkersa i njegovog benda iz Holandije. 

KULTURA VESTI GRADA ČAČAK