Uhapšen muškarac iz Kragujevca zbog lažnog predstavljanja i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i promet oružja i eksplozivnih materija!!!

  • Hronika Srbije

25/01/2018

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su M. R. (1983) iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela lažno predstavljanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

trong>Postoje osnovi sumnje da se M. R. sveštenim licima Eparhije šumadijske i drugim građanima lažno predstavljao kao radnik Vojnobezbednosne agencije i Ministarstva unutrašnjih poslova, dok se policijskim službenicima predstavljao kao revizor Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve.

2
3
4

foto MUP Kg


Pretresom stana osumnjičenog pronađeni su kratež, tri lovačke puške, lovački karabin, pištolj i više komada municije raznog kalibra koje je posedovao bez ovlašćenja nadležnog organa. Od njega su oduzete i dve lovačke puške, lovački karabin, malokalibarska puška i dva pištolja u legalnom posedu, kao i vojna uniforma i sveštenička mantija.

M. R. je određeno zadržavanje do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, biće sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

HRONIKA