FILMSKA POTERA-U Vrnjačkoj Banji S. Đ. (1989) pucao na policajce pokušavajući da im pobegne ukradenim „audijem“ !!!

  • Hronika Srbije

07/02/2021

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vrnjačkoj Banji, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su S. Đ. (1989) neposredno nakon što je, kako se sumnja, pucao na policajce pokušavajući da im pobegne ukradenim „audijem“ koji je vozio S. B. (1986).


trong>Patrola policije je sinoć u Vrnjačkoj Banji pokušala da zaustavi „audi“ u kome su se nalazili, ali su se oni, kako se sumnja, oglušili o naređenje da se zaustave i dok su bežali, nekoliko kilometara dalje u Novom Selu, sleteli su sa puta.

S. Đ. se sumnjiči da je tada ispalio više hitaca iz vatrenog oružja u pravcu policijskih službenika i službenog vozila, dok je S. B, kako se sumnja, ušao u obližnje dvorište, seo u otključani „pasat“ i ključevima koji su bili unutra startovao vozilo, pokušavajući da sa S. Đ. pobegne.

Policija ih je ubrzo sustigla i uhapsila.


Pretresom stana i drugih prostorija S. B. pronađena je manja količina praškaste materije, dok su u stanu S. Đ. nađeni predmeti za koje se sumnja da potiču iz krivičnih dela.

Policija će ukradeni „pasat“ vratiti vlasniku, dok su „audi“ i pronađeni predmeti, uz potvrdu, oduzeti.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, S. Đ. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a S. B. (1986) zbog osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Obojica će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

HRONIKA SRBIJA GRADOVI