U okviru akcije „Gnev“ uhapšeni O.V. (1993) i G. R. (1982) iz Jagodine jer su na imanju u okolini Jagodine uzgajali indijsku konoplju!!!

  • Hronika Srbije

04/09/2021

U okviru akcije „Gnev“ pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini u saradnji sa policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije u sedištu MUP i Policijske uprave za grad Beograd, uhapsili su u Beogradu O.V. (1993) i G. R. (1982) iz Jagodine, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičeni se terete da su u improvizovanoj laboratoriji, na imanju u okolini Jagodine, uzgajali indijsku konoplju.

Izvršenim pretresima, pronađeno je ukupno 110 kg materije nalik na marihuanu, od čega je određena količina bila upakovana i spremljena za dalju prodaju na teritoriji grada Beograda, Jagodine i Lapova.


Takođe, pronađeni su ventilatori, termostati, ručna mašina za mlevenje marihuane, dve vage za precizno merenje, preparati za prehranu bilja i druga oprema za uzgajanje u veštačkim uslovima.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Jagodini.

HRONIKA VESTI GRADA BEOGRAD VESTI GRADA JAGODINA