U nastavku akcije „Ares“ hapšenja u Kragujevcu, Arandjelovcu i Topoli!!

  • Hronika Šumadija

25/07/2017

U nastavku akcije „Ares“, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, Bezbednosno-informativnom agencijom (BIA), Poreskom upravom i drugim državnim organima uhapsili su 251 osobu osumnjičenu za različita krivična dela.
Policija je nadležnim tužilaštvima podnela i krivične prijave u redovnom postupku protiv 367 lica.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je kod osumnjičenog A. G. (1982) pronašla i zaplenila oko gram kokaina, a kod osumnjičenog M. M. (1986) nešto više od 38 grama kokaina.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Aranđelovcu uhapsili su M. M. (1993) iz Aranđelovca zbog sumnje da je, uz upotrebu fizičke snage, maloletnici (2008) u parku u ovom mestu oduzeo mobilni telefon.

Policija je kod osumnjičenog pronašla telefon.

M. M. je, uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo, sproveden nadležnom tužilaštvu.

 

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Topoli uhapsili su D. A. (1983) sa područja ove opštine, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična dela teška krađa.

Postoje osnovi sumnje da je on, u aprilu i julu 2017. godine, obio kuću komšije koji se nalazi na privremenom radu u inostranstvu i iz nje oduzeo dve motorne testere, brusilicu i bakarni poklopac kazana za pečenje rakije.

Policija je pronašla sve ukradene predmete i vratiće ih vlasniku.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, sproveden nadležnom tužilaštvu.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

HRONIKA